Fiindcă fetele au fost în vacanță și au și venit niște prieteni la noi în vizită, am făcut ceva mai multe plimbări prin împrejurimi despre care o să încerc să povestesc și pe blog. Nu știu dacă o să reușesc să povestesc despre toate, dar încerc. Am o lista lungă de ciorne pe blog, nu știu dacă o să mai apuc vreodată să scriu despre ele. Dar ajunge cu plânsul de milă, vreau să încep cu un loc tare fain de mers cu copiii aici pe Valea Loarei: Casa Magiei de la Blois.
 
Maison de la Magie Blois

 

Doream de ceva vreme să mergem, am așteptat să se deschidă pe sezonul acesta. Am mai fost cu fetele acum vreo doi ani, înainte de pandemie și de atunci tot așteptam următoarea vizită. Ce este de fapt această Casă a Magiei, situată chiar în centrul orașului Blois, în piața din fața castelului? Este un adevărat muzeu dedicat magiei. Pe cele cinci etaje ale sale, acest templu adăpostește expoziții despre istoria magiei și a iluzionismului, orientate în jurul vieții unui magician celebru, Robert Houdin. Bogată în exponate, Casa Magiei ilustrează prin expozițiile sale  diferitele talente ale magicianului. Muzeul este foarte bine prezentat și documentat, atât pentru cei mici dar și pentru cei mari.
 
Însă nu doar pentru aceste expoziții se vizitează Casa Magiei. Fetele au mers mai degrabă pentru spectacol. Căci la subsol există o mare sală de spectacole unde la anumite ore în fiecare zi se ține un spectacol de teatru și magie. În fiecare sezon spectacolul este altul. A fost foarte interesant spectacolul și data trecută când am mai fost, însă spectacolul de anul acesta este și mai frumos realizat: amuzant, teatral, cu un joc actoricesc foarte bun, cu elemente de magie și nu numai. Minunat! În plus durează doar o jumătate de ora, ceea ce îl face potrivit chiar și pentru copiii mai mici, Daria a urmărit cu interes, fără se se plictisească deloc. Spectacole sunt mai multe pe zi, vreo patru, la ore fixe, programul se găsește pe site-ul internet.

 

În afară de marele spectacol din sală, se mai țin scurte reprezentații de magie prin diverse încăperi. Noi am dat peste una super interesantă în pod, unde un magician ne-a uimit cu trucurile sale cu cărți de joc, plus încă una într-o altă sala, chiar înainte de spectacol. Ce mai, dacă ajungeți pe Valea Loarei și sunteți cu copiii, nu ocoliți Casa Magiei.
 
Însă ce le place cel mai tare celor mici este dragonul, hidra, stăpâna a locului, care scoate pe ferestre toate cele șase capete ale sale, la fiecare jumătate de oră. Ba chiar scoate și coada pe o ferestruică, iar pe unul din capete scoate fum, un adevărat spectacol pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Ca să profităm din plin de dragon, am ales să luăm prânzul la terasa din fața Casei Magiei. Cât am stat la masă vreo ora și jumătate, fetele au putut vedea dragonul ieșind de trei ori.
 

 

 

Maison de la Magie Blois

 

Maison de la Magie Blois

 

Maison de la Magie Blois

Articole mai documentate despre Blois, cu fotografii dichisite, făcute cu aparatul foto, am scris AICI acum câțiva ani. 

 

S-ar putea sa te intereseze si:

 

Etichete: , , , , ,