Fix cu o săptămană înainte de plecarea în România am fost invitați la aniversarea unui prieten, în apropiere de La Rochelle.  Desigur, această invitație la malul mării, oceanului mai exact, ar fi picat mult mai bine vara, pentru a profita de soare, ceva bălăceală și plajă eventual, dar deh, nu-și poate omu’ alege data nașterii. N-a fost rău nici așa. Duminica după sindrofie am avut parte de o zi însorită, chiar dacă debutase cu ploaie, așa că am profitat de o plimbare prin orașul port și de un prânz la un restaurant local. 
  
La Rochelle Franta

 

Mai fusesem în La Rochelle acum câțiva ani, în 2013, culmea tot iarna, când am avut parte de o plimbare pe ploaie mocănească, dar asta nu ne-a împiedicat să ne bucurăm de oraș și să fac niște poze drăguțe.  Am fost în zonă și vara, să nu credeți că mergem la ocean numa’ iarna, la Châtelaillon-Plageo micuță stațiune cochetă langă Rochelle, unde am făcut de fapt cunoștință cu oceanul prin 2011, weekend în care chiar am profitat de o baie și ceva bronz, plus un apus de soare superb pe faleza ce brodează așezarea.  

 
Deși oceanul nu este departe de noi, sunt o mulțime de orașele simpatice și activități de făcut pe acolo,  trebuie să recunosc că nu mergem frecvent în sezonul estival, am fost mai des la Mediterană decât la Atlantic cred, în principiu din cauza apei, care este destul de rece chiar și în toiul verii. Or mie îmi place să mă scald nițel, nu pot să am în față o asemenea întindere de apă fără să fac cel puțin o baie. La fel și al meu soț și cel mai probabil și a noastră fiică. Numai Azorel zice pas la orice baie, fie ea în mare sau în cada de acasă, dacă ar putea rămane jegos pe viață, pentru el ar fi cu totul ideal. 
  
Revenind la duminica de decembrie petrecută la Rochelle, am profitat un pic prin târgul de Crăciun amenajat în port – nimic special, desigur, am admirat portul, cu turnurile sale impunătoare și ambarcațiunile ancorate în jurul lor, am dat o tură și pe strădutele întortocheate din zonă veche, iar la prânz am profitat pentru o masă la un restaurant local, cu un meniu pe bază de pește, cum altfel? După masă am mers un pic și pe faleză, unde Erika și-a făcut de lucru cu niște pietricele, am luat o gură de soare și alta de aer sărat, după care ne-am pornit încetișor spre casă. 
 
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
La Rochelle Franta
 
S-ar putea să te intereseze și: 
 
Etichete: , , ,