Anul trecut, la începutul lunii octombrie, am decis să petrecem o mini-vacanta cu copiii în Irlanda. De ce în Irlanda? Amestecul fascinant de peisaje spectaculoase, istoria bogată și atmosfera primitoare ne-a captivat încă de la început. Și pe buna dreptate. Am avut ocazia să descoperim nu doar frumusețea peisajelor irlandeze, ci și să explorăm putin bogăția culturală și tradițiile autentice ale acestui popor. Așa că, în timp ce ne aventuram prin peisajele pline de poveste ale Irlandei, am trăit momente de neuitat și am creat amintiri prețioase împreună.

mini-vacanta cu copii in Irlanda

De ce o mini-vacanta cu copii in Irlanda?

Țin să precizez in primul rând că nu avem pe nimeni în Irlanda, nu am mers să vizitam pe cineva anume acolo. Cu toate acestea, Irlanda era pe lista noastră scurtă de destinații dorite pentru ceva timp. Îmi doream să vizitez această țară. De ce? Pentru că eram convinsa ca Irlanda oferă o experiență fermecătoare, cu peisaje spectaculoase, o cultură bogată și ospitalitate caracteristică.

Apoi, doream să călătoresc undeva cu avion direct din Tours, fără a face ocol prin Paris, iar opțiunile disponibile de la noi sunt destul de limitate.

Și nu în ultimul rând, am ales o mini-vacanta cu copiii în Irlanda si pentru ca m-am cam săturat de aceleași destinații în care merge toată lumea, doar pentru că sunt populare. Irlanda nu oferă doar locuri celebre, ci și colturi mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante. Poate că celebrele destinații sunt atrăgătoare, dar uneori explorarea unor locuri mai puțin turistice poate aduce satisfacții și experiențe interesante, oferindu-ți o șansă de a descoperi frumusețea și autenticitatea unei regiuni fără a fi influențat prea mult de presiunile turismului de masă.

O destinație deosebită

Sincera sa fiu, eu găsesc ca Irlanda se distinge ca o destinație deosebită și atrăgătoare din mai multe perspective. O vizită în această țară plină de farmec poate oferi o gamă variată de experiențe unice. Noua ne-a plăcut foarte tare, sigur vom mai merge.

Irlanda este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, caracterizate de colinele verzi, câmpiile întinse, stâncile abrupte și lacurile pitorești. Deși nu am avut ocazia să ajungem la Cliffs of Moher sau Ring of Kerry, experiența noastră în Parcul Național Wicklow a fost cu adevărat impresionantă, oferindu-ne peisaje naturale deosebite.

Mai știam și că Irlanda se remarcă printr-o istorie și cultură extrem de bogate. Eram interesata de unele obiective istorice, inclusiv castele, biserici și abații. Țara este presărată cu numeroase castele și cetăți, exact așa cum îmi place mie, fiecare cu propria sa poveste și arhitectură distinctivă. Cu toate acestea, cel mai tare ne-au atras tradițiile muzicale și dansurile autentice irlandeze. Muzica este pur și simplu fantastică, iar pub-urile pline de viață reprezintă locuri perfecte pentru a te bucura de atmosfera autentică a unui spectacol de muzică tradițională irlandeză.

Sunt prietenoși irlandezii?

Auzisem, de asemenea, că Irlanda este celebră pentru ospitalitatea sa caldă și prietenoasă. Ei bine, ce sa zic…. Localnicii mi s-au părut deschiși și prietenoși, iar atmosfera prietenoasă din pub-uri (revenind la subiectul pub-urilor!) a adăugat o notă plăcută experienței noastre.

Ce să mai spun… Irlanda este o țară bogată în povești, mituri și legende. În excursia noastră organizată către Wicklow, ghidul ne-a împărtășit numeroase povești captivante. De la focul de Samhain la spiritele care se întorceau pe pământ, istoriile fascinante ale mitologiei irlandeze pot fi descoperite în diverse locuri și evenimente culturale.

Și nu în ultimul rând, bucătăria irlandeză ne-a răsfățat cu o varietate de preparate delicioase, iar pub-urile tradiționale (mereu pub-urile!) reprezintă locuri excelente pentru a savura mâncăruri locale și pentru a degusta o bere irlandeză autentică.

Mai mergem intr-o alta mini-vacanta cu copii in Irlanda?

În fine, Irlanda ne-a cucerit. Cred că indiferent de preferințele de călătorie, aceasta tara oferă o combinație unică de frumusețe naturală, cultură captivantă și oameni prietenoși, făcând-o o destinație remarcabilă pentru cei care doresc să exploreze o parte unică a Europei.

În mini-vacanta cu copiii în Irlanda nu am reușit să vizităm tot ce era de văzut, țara are multe obiective interesante. Am ales să nu alergăm și să nu ne aglomerăm programul, limitându-ne la explorarea Dublinului și a împrejurimilor, plus o excursie de o zi în Parcul Național Wicklow, iar totul a fost exact cum ne-am dorit. Mai multe detalii și povestiri le veți găsi în articolele următoare.

mini-vacanta cu copii in Irlanda
Dublin
mini-vacanta cu copii in Irlanda
Howth
mini-vacanta cu copii in Irlanda
Hai noroc!
mini-vacanta cu copii in Irlanda
Howth
mini-vacanta cu copii in Irlanda
Kilkenny
mini-vacanța cu copiii în Irlanda
Glendalough
mini-vacanța cu copiii în Irlanda
la oite
Etichete: , , ,