In fiecare zi (aproape) ies cu Azorel in parc la plimbare. In acelasi parc, cel mai aproape de mine. Jardin Prébendes d’Oé. E un parculet mic, dar aranjat, simpatic si cochet. Cam asa sunt toate in oras, nu exista parcuri foarte mari, ca Herastraul de exemplu. E normal, pentru ca nici orasul nu este mare. Daca vrei natura mai multa, pentru asta exista malul Loirei. Ce imi place la gradinile de aici este ca sunt vesnic verzi, inclusiv iarna sunt destul de multi arbori, arbusti cu frunze. Bine, e drept ca iarna este mult mai blanda aici, rar sunt temperaturi sub 0 grade. Pana si iarba este verde.

Apoi, sunt plante multe pentru fiecare anotimp, intotdeauna se schimba peisajul cumva, mereu alte flori, alte culori. E tare fain.  Si ingrijit. De obicei cand merg imi iau aparatul cu mine si fac poze (deja am pozat tot parcul), sau imi iau o carte si ma asez pe o banca sa citesc. E placut si relaxant. Asa ca am facut poze cam in fiecare anotimp si vi le arat acum si voua. Bine, cele de vara nu sunt chiar de vara, ca sunt de acum din mai, dar tot un fel de vara este, deci merge :). Nu mai aveam rabdare pana in iunie. Poate updatez atunci. Deci….
Mai intai a fost toamna, pentru ca de atunci am inceput sa merg cu Azorel in parc…Nu-i asa ca sunt fascinante culorire ruginii?

Cat iubesc eu toamna pentru aceste culori
Toamna
Zi senina de toamna
Culori de toamna

Apoi a venit iarna…Stiu ca nu pare deloc iarna, dar cam asa a fost aici, exceptie facand cele 3-4 zile cu zapada. Nu ma invidiati prea tare si acum e cam aceeasi temperatura :)).

Dupa iarba ai zice ca e primavara, insa crengile goale ale copacilor tradeaza…
In zilele mai friguroase dimineata lacul avea o pojghita subtire de gheata
Pozele sunt facute prin februarie….
A fost si zapada cateva zile, din pacate nu am ajuns in parc atunci
Apoi a venit primavara si peisajul a inceput usor usor sa se schime si sa apara culorile…
Incep sa dea frunzele…
…sa apara nuferii
….sa infloreasca pomii
….sa iasa lumea la soare pe iarba verde.
Ca acum in sfarsit sa fie vara, chiar daca nu sunt 30 de grade ca in Romania
In sfarsit vara…
mult mai multa verdeata…
…si am prins si o zi cu soare chiar (sunt rare!)
sau ma rog…aproape vara…

  

Voua care anotimp va place mai tare?

Poze de primavara mai am pus AICI iar mai de vara AICI.

Etichete: , , , , , ,