Trambitam AICI sus si tare ca eu pana acum nu am fost la mare de 1 Mai niciodata. Ei bine, nici n-am apucat sa scriu fraza pana la capat, ca am si aflat ca, pe 2 mai, exact acolo voi pleca. Spre ocean. Lorient-Bretagne-Atlantic. Supeeer!!! Ca sa vedeti cum este viata, imprevizibila intotdeauna. Apoi, nu a fost chiar o vacanta in adevaratul sens al cuvantului, ci a fost mai mult o intamplare, dar a fost una binevenita, mai ales ca a sosit la pachet cu o zi insorita si calda. 

Nu stiu daca stiti, dar in ultimele saptamani eu am umblat imbracata cu aceeasi geaca pe care o purtam si iarna trecuta. Cool, nu? Ehhh, vremea acum da semne ca si-a mai revenit si am o temperatura normala pentru aceasta perioada, in jur de 18-20 grade. E bine, doar sa nu mai ploua zile la randul, atat cer. Este destul de ironic, pentru ca anul trecut pe vremea asta, in Bucuresti era destul de rece si aici foarte cald. Ei bine, acum cand locuiesc aici este fix invers. Parca se tine vremea urata dupa mine.


Asa ca…am ajuns la ocean pe 2 mai …

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne-Oceanul Atlantic

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne
Prea multe sa va spun nu am, doar ca m-am trezit la 3.30 dimineata, am plecat din Tours pe la 5 si dupa 400 de km, aproape 4 ore de drum, am ajuns in Lorient, un orasel din regiunea Bretagne. Cu tot cu Azorel, fireste. Am ajuns cu treaba, nu la plimbare, dar dupa ce treaba s-a terminat, am profitat pentru o plimbare pe maul oceanului. Pe o plaja aproape pustie, intr-un sat din apropiere. Nu e zona turistica nici pe departe, este mai mult o localitate cu cativa localnici si tot atatea case de vacanta. In ciuda norilor care incepusera sa se stranga, nu a plouat deloc. Azorel a luat primul contact cu apa sarata a oceanului, cred ca a si baut din ea, nu stiu, a adunat scoici si a alergat in voie pe plaja. Am vazut incaodata mareea, pentru a doua oara, fenomen tare fain, despre care pana nu demult doar citisem. V-am povestit AICI cum am crezut prima data ca a secat oceanul :)). Este tare interesant sa privesti cum apa se retrage vazand cu ochii, si in cateva minute sa realizezi ca deja s-a retras cativa metri. Oricum de plaja la costum de baie sau balaceala nici nu putea fi vorba, inghetai instantaneu. Poate nu pe mal, dar in apa cu siguranta. Era bocna.
Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne: atat de placut sa te relaxezi la soare…uitasem cum este.

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Credeam ca o sa ploua la ce nori se adunau, pana la urma nu au fost decat de decor.

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Apa era atat de limpede si linistita.

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne: plimbare pe pietre

Plage de Kerpape-Bretagne Franta
Plage de Kerpape-Bretagne un sat linistit si dragut

Ne-am invartit, ne-am rasucit, am facut poze, am respirat briza. A fost placut. Dupa ce plimbarea s-a terminat, am servit un peste proaspat prins din Atlantic, gatit french style, la unul din restaurantele din oras, foarte gustos de altfel, mai ales ca eu sunt fan peste, dupa ne-am urcat in masina si dupa alti 400 de km si oboseala de rigoare, la ora 1.30 noaptea eram inapoi acasa in Tours. Nu mai e cazul sa va explic ca am dormit bustean, putea sa fie cutremur ca eu nu il mai simteam. Deci, per ansamblu, o zi frumoasa. Au si iesirile astea la care nici nu te astepti farmecul lor, nu-i asa?
Plage de Kerpape-Bretagne Franta Plage de Kerpape-Bretagne Franta

                               Plage de Kerpape-Bretagne: multe pietre pline de scoici si foarte alunecoase :))

Plage de Kerpape-Bretagne Franta

                                                Azorel la plimbare pe plaja 🙂 i-a placut la nebunie :p

                          Prima lui intalnire cu marea (oceanul)…stati sa vedeti cand va urca pe munte :))


Etichete: , , , , ,