Duminică, 10 aprilie 2011. V-am spus vreodată că urăsc duminicile? Asta din simplul motiv că a doua zi este luni. Inca mai aștept primăvara și parcă nu vrea să vină deloc. Astăzi am încercat o plimbare pe malul lacului Herăstrău, să iau puțin aer și să mă deconectez un pic de la cotidian. Cred că dacă aveam cu mine o căciulă și niște mănuși era perfect. Era foarte frig, fraților!!! Nu mi-a venit să cred! Când vine vara? îmi spune și mie cineva? Așa că ajunsă acasă, mi-am turnat un pahar de vin (ca să nu mai fie Ileana indignată că las la o parte vinul :p) și m-am așezat la calculator să scriu. Parcă inspirația vine mai ușor așa. Dacă ieri am început cu bere și azi am continuat cu vin, mâine voi finaliza ziua de muncă cu o vodkă și atunci toată lumea va fi mulțumită :))! Glumesc….
 


Despre Parcul Herăstrău ce să zic… era cândva parcul meu preferat, asta până să devină ticsit de oameni, de nu mai ai unde să arunci un ac, sau să faci o poză. Mă obosește aglomerația. Poate și pentru că sunt nevoită să intru în contact cu zeci de oameni zilnic și să încerc să-i mulțumesc pe toți. Astfel în timpul liber am nevoie de relaxare și ceva mai multă liniște. Am nevoie de aer, de natură, de verdeață. Si cu părere de rău spun că în acest oraș nu le mai găsesc. Parcul a devenit un bulevard gălăgios și murdar, plin de oameni de toate felurile, unii mai gălăgioși și mai necivilizati ca alții. De la terasele din jur răsună „muzici” de toarte genurile și plutesc în aer fițele celor care, cu snobism și mândrie, își savurează cafeluțele. Parcul a devenit mai nou un podium de defilare pentru pantofi cu toc subțire și rochițe cât mai sumare, un loc unde telefonul se confundă cu difuzorul, un loc în care toți masculii gelați în pantaloni albi, cu aere de macho, își scot pițipoanca la plimbare. Mă scârbește astfel de atitudine și de comportament și mă dezgustă din ce în ce mai tare lipsa de civilizație și toată țigănia din jur, în care se pare că tot mai mulți se afundă. 

 Mda, poate sunt eu prea iritată în ultima vreme de cam tot din jur. Off, am avut ce-i drept și zile mai bune ca ultimele. Sau chiar săptămâni. Neliniște, îngrijorări, panică… nici eu nu știu de ce. Partea cea mai proastă este că îi afectez într-un fel și pe alții cu temerile mele. Asta este, cu toții trecem la un momentdat, prin perioade mai grele, uneori poate fără motiv întemeiat, atunci când se adună mai multe și simți că nu te mai regăsești. Așa că mi-am propus să mă adun, să fiu un pic mai rațională și să ies din starea asta în care nu știu cum naiba am intrat. Mi-am propus să înțeleg mai mult situațiile, să fiu mai răbdătoare și mai calmă și mai stăpânită. Un pic mai temperată și mai echilibrată. Nu știu cine a zis că Balanțele sunt echilibrate, dar cu siguranță a mințit. Unde o fi echilibrul ăla sufletesc despre care vorbește lumea, că eu nu l-am găsit niciodată! 

Mi-am mai propus să fumez mai puțin, că am cam rupt norma în ultima vreme și să mănânc mai mult ca să nu devin totuși un schelet. Mi-am propus să fiu mai veselă și mai optimistă cum de fapt am fost intodeauna. Dă-le naiba de probleme, s-or rezolva ele toate cumva. Mi-am propus de asemenea ca munca să rămână doar muncă și să o fac încet și atât cât pot, fără să-mi dau duhul pe birou, să ignor răutățile unor colegi, să iau lucrurile cât mai simplu posibil, fără prea multă bătaie de cap. Aștept să se topească zăpada! Când se va topi zăpada, îmi voi pune rucsacul în spate și bocancii în picioare și voi urca Vârful Omu!!! Vreau să urc din Bran pe Clincea și să cobor pe Ciubotea sau Gaura. Ahhhh, și mai aștept ceva…..ziua de 11 mai ;)!!!! Până una alta, hai week-end plăcut în continuare și să ne uităm la câteva poze ;)! Vă pupă Larisa!

Etichete: , , , ,