Dacă toamnă e afară m-am tot gândit cum s-o aduc și-n casă, doar știți că este anotimpul meu preferat, nu?

Acum ceva vreme am ieșit în weekend la… cules de frunze. Inițial credeam că sunt singura nebună, dar de atunci am tot văzut oameni ca mine, cu punga după ei în care îndesau frunze care mai colorate și cu forme mai deosebite. Am mers pe aici pe Loara și prin parcurile din oraș și m-am întors acasă cu o „captură” interesantă. Nu știam prea bine ce-o să fac cu ele, nici acum nu știu, până una-alta le-am pus într-un vas și le țin pe măsuță. Îmi place să le văd acolo…
 

Tot atunci m-am întors acasă și cu o pungă de castane. Știam eu un castan mare și bătrân lângă catedrală, așa că nu mică mi-a fost mirarea să găsesc sub el o mulțime de castane mari și cărnoase căzute pe jos. Nici cu ele nu m-am hotărât exact ce să fac, așa că după ce le-am spălat și le-am uscat, am vărsat o parte în vasul cu frunze, iar cu restul am găsit o întrebuințare la două foste borcane de măsline, care mi se păreau simpatice și n-am vrut să le arunc. Chestii simple de decor… 

Mai mult, în fiecare săptămână merg și-mi cumpăr flori de sezon pentru casă. Toamna, mai mult ca în oricare alt anotimp merg la piața de flori de pe bulevard și cumpăr crizanteme. Am florarul meu acolo, de la el iau mereu, am observat că florile lui mă țin și mai bine de 2 săptămâni. Nu prea miros, dar îmi place la nebunie să le privesc.

Și apropo de miros, nu știu dacă v-am povestit vreodată că am o pasiune pentru aromaterapie; bețișoare parfumate, uleiuri volatile, lămpi odorizante, lumânări parfumate nu-mi lipsesc niciodată din casă. Și-mi place să schimb parfumurile în funcție de anotimp, iar în această toamnă m-am îndrăgostit de parfumul de cedru- pe lângă cel de ambră de care eram îndrăgostită deja. E divin!  

Și ca să fie tacâmul complet, m-am pus serios pe treabă în bucătărie. O să vă povestesc cu altă ocazie. Nu m-aș mai sătura parcă de tarta cu 4 „brânze” pe care o tot fac în ultima vreme. Sunt modestă de fel, dar e absolut delicioasă!
   
 tarta mea cu 4 „branze”- emmental, comté, roquefort și chèvre 

Voi cum vă întrețineți toamna starea de bine?

 


PS1: și ca s-o dăm un pic pe politică, de câteva zile citesc de zor la cartea „Pas cu Pas” a domnului președinte ;).  

PS2: n-am mai văzut un film de vreo lună 😀 

Etichete: , , ,