În cazul în care cineva s-a întrebat ce tot croșetez eu pe aici în ultima vreme, de nu mai apare nimic nou, ei bine:  mi-am schimbat fața la blog!
Încă de acum câteva luni începuse să nu mai îmi placă cum arată blogul, așa că am decis că ar fi timpul pentru o schimbare de temă. Inițial am luat o temă clasică, gratuită, de la blogger și am început s-o prelucrez. M-am gândit eu că dacă adaug una alta o să arate bine. Însă nu mi-a plăcut ce a ieșit, așa că am decis să iau mai bine o temă gata pregătită. Zis și făcut, am ales tema de față. Desigur că a trebuit să-o mai schimb puțin, că nu prea se potrivea, însă cel puțin sunt oarecum mulțumită de rezultat.
 
Am vrut eu neapărat ca paginile Home, Contact și Despre să apară sus, în antet, că deh, fiecare cu piticii lui, la fel ca și butonul de căutare. Inițial m-am gândit și la o poză pe fundalul antetului, dar am lăsat-o baltă de teamă ca blogul să nu înceapă să se încarce greu. Apoi mi s-a mai pus pata pe un meniu auto-derulant, la care mi-am tocit creierul să-l scriu. Inițial făcusem unul din ăla complex, cu pagini ce ies din pagini, dar cum nu am știut să-l finalizez, am rămas la acesta simplu. În plus, oricum este vorba de un blog, nu  de vreun site complicat, deci până la urmă nu prea văd rostul unui meniu prea greoi. Nici măcar n-am multe articole!

Am structurat paginile așa cum am crezut eu, după etichetele postărilor. Unele titluri din meniu nu prea îmi plac cum sună, dar cum nu sunt bătute în cuie, când mă va lovi vreo idee pot schimba. Titlurile le-am scris fără diacritice pentru că o luase codul razna și afișa niște hieroglife. O să păstrez diacriticele în corpul postării, dar în rest, cu părere de rău, mă voi lipsi de ele, cel putin până voi rezolva problema.
După cum observați, există o pagină cu „Vorbărie” unde am inserat cam toate articolele ce țin de pasiuni, hobby-uri și alte preocupări despre care mai pălăvrăgesc eu pe aici. Desigur îl pot exitinde când vor apărea și altele. Am păstrat „Călătorii”, „Munte” și „Fotografii” din tema trecută și am adăugat nou pagină „Valea Loarei”, pentru că s-au stans multicele articole pe această temă. Muntele ar fi mers inclus la călătorii, dar l-am lăsat separat. Chiar dacă momentan nu mai adaug atât de des jurnale acolo, probabil îmi este cea mai dragă secțiune de pe blog.

Bara laterală este cam la fel ca la tema trecută, fără mari modificări; categoriile le-am făcut auto-derulante și am păstrat butoanele de abonare, deși tema are o bară proprie cu astfel de butoane în dreapta. Blogroll-ul a rămas la fel, ordonat frumos în partea de jos a paginii; cum este foarte lung, l-am lăsat dinamic, adică ordinea blogurilor se schimbă în funcție de actualizări, astfel că fiecare blog trece în cap de listă.
 

 Și cam asta ar fi rezultatul brut….

 

Acum vreau să vă ascult pe voi. Vreau să îmi spuneți ce părere aveți despre noua temă, cum vi se pare, ce credeți că ar trebui să mai adaug, să scot, sau să schimb. 
Acum sper să nu-mi spuneți că-i nașpa, să iau alta! 

Etichete: