După ce sâmbătă am avut musafiri de s-a lăsat cu ciorbă și sarmale într-o sindrofie româno-franțuzească, duminică am hotărât să ieșim la plimbare, pentru a arde caloriile de cu seară. N-am fost undeva departe, ci am ieșit din curte și am traversat șoseaua până la vecina din spate, bătrâna Loara, mai ales că se anunța ceva soare, iar noi eram dornici să îl primim așa cum se cuvine. Nu știu dacă și vouă vi se întâmplă la fel, dar zilele astea cu soare de la început de primăvară sunt parcă cele mai apreciate. După o iarnă lungă, destul de mohorâtă, cu zile gri și apăsătoare, orice oră de lumină este parcă o adevărată binecuvântare, zău că aș sta numai afară. Păcat totuși că nu-i și cald, dar decât deloc merge și așa. 


Așa că duminică și-a luat fiecare ce-l interesează, eu bicicleta el undința, și am luat-o ușurel pe malul fluviului, cu tot cu Azorel, la vale. Unul dintre avantajele vieții la Amboise, și în general în localitățile mici, este exact această posibilitate de a evada în natură de cum ai ieșit pe poartă. N-am nevoie de parcuri, de luat mașina, nici transportul în comun. Sunt suficienți câțiva pași și mă pot bucura de mișcare, de aer curat și verdeață. Apoi, ce norocoși suntem că avem Loara la doi pași, îmi zic uneori! Cu împrejurimile ei naturale pline de vegetație, este o oază numai bună pentru ieșiri în natură, plimbări, biciclit, sau pescuit pentru amatori. M-am obișnuit s-o văd în fiecare zi și face parte atât de integrantă din viața mea, astfel încât dacă m-aș muta mai departe cu siguranță i-aș duce lipsa. Coincidență sau destin, mă bucur că locuiesc cu adevărat la malul ei, chiar dacă iarna, când se umflă înfiorător de tare, mă cam bagă în sperieți. Sper totuși că dacă e să fi făcut și francezii ceva bun, barajele să fie acelea. 

Cât despre primăvară…. după cum ziceam se lasă un pic așteptată pe la noi. Soare avem de câteva zile, pomi înfloriți asemenea, zambile, narcise și alte floricele cât cuprinde. Doar cu căldura stăm mai prost. Sper totuși că pe la voi e mai bine… 
  
 O săptămână frumoasă, dragii mei! Vă las cu un pic de primăvară de la malul Loarei…

Toate pozele pe Google Photos
Etichete: , , , , , ,