Stând în casă în ultima vreme, din motive meto se pare că se schimbară anotimpurile și vine iarna înapoi- am avut timp să visez la ce aș vrea eu să mai fac, ce mă mai tentează, ce m-ar atrage. Adică îmi făcui niște planuri. Planuri vorba vine, mai bine zis mi-am stabilit niște obiective pentru 2013. O să ziceți că 2013 a început de vreo 3 luni, cine naiba-și stabilește obiectivele în martie?! Moi! Eu mă mai trezesc așa din când în când pe la mijlocul anului să-mi fac planuri. Deci….


Brusc m-am decis ca atunci când se mai încălzește vremea să învăț să merg cu bicicleta. Hai, nu râdeți vă rog de mine! Nu știu să merg pe bicicleta! Însă niciodată nu-i prea târziu să înveți, nu? Ei bine, eu voi învăța anul ăsta. Am zis. De fapt…așa am zis și anul trecut și acum 2 ani…dar nu contează, anul ăsta e stabilit. Am încercat acum vreo câteva veri și în urma unor bușituri m-am lăsat de pedalat. Dar la vară sunt sigură că mă voi da cu bicla pe malul Loarei, mai ales că sunt niște piste numai bune în lungul fluviului. Poate mă dezechilibrez și cad  în apă!

Apropo de apă, tot anul ăsta, mi-ar plăcea să fac scufundări, spre disperarea maică-mi care mă întreabă mereu dacă nu mi-e frică că mă înec. Cum să mă înec?!  Al meu soț a mai făcut în Corsica și e foarte încântat numai când vorbește despre asta, darămite când le și face. La început am refuzat ideea. Euuu?! Scufundaari??? Fugi dome’ de-aici, nu știi că mi-e frică de apă?! Adevărul este că mi-e groaznic de frică de apă. De fapt, aici stă provocarea. Dacă nu mi-ar fi teamă de apă, n-ar mai avea nici un farmec. Mi se pare cool. Deci la vară mă duc să mă bag sub Mediterană!  Adjudecat! 

sursa foto

Și dacă tot vreau să cobor sub nivelul mării, m-am gândit că ar merge apoi să urc niscaiva metri și deasupra ei. Mai exact vreau să mă urc pe un vârf muntos de peste 3000 de metri. Acum c-or fi 3001 sau 3999 nu mai contează, cu 3 să înceapă. Și să aibă 4 cifre. Nu m-am hotărât încă care va fi. Mai e timp. Și apoi sunt o mulțime prin Alpi, aș avea de unde alege. Am cam ochit masivul Mercantour, pare destul de pitoresc și destul de aproape de Nisa. Vorbesc de parcă aș sta la Nisa. Nu, dar zic că poate îl pot lega de altceva, să nu fac drumul doar pentru el. Mă gândesc să fie unul mai ușurel-asta în măsura în care un vârf de 3000 de metri poate fi ușurel-și cel mai important, să fie cu peisaje drăguțe, gen stâncă, creste ascuțite și niște lacuri albastre. Nu, n-am de gând să mă scufund și aici. 
Parc Natural Mercantour

N-am terminat! O altă activitate pe care mi s-a pus pata este vâslitul pe un râu. Adică vreau ceva gen rafting, canoe, sau caiac. Nu știu ce m-a apucat! Și nu oriunde, ci prin Gorges du Verdon, adică cheile râului Verdon, cică cele mai adânci din Europa, care se localizeza nicăieri altundeva decât în Provence. Din primul moment când am auzit de ele m-am îndrăgostit iremediabil. Doamne, râul ăla este incredibil de turcoaz! De ceva vreme mă tot plimb cu google pe acolo (ce, voi nu vă plimbați cu google prin lume?!), mă uit cu jind la diverse poze și visez cu ochii ațintiți în monitor. De ce naiba natura asta a strâns toate frumusețile în sudul Franței și pe mine m-a așezat în nord? De ce, de ce?
Gorges du Verdon

Și odată cu Cheile Verdonului am pus ochii și pe Calanques de Marseille. Ce sunt astea? Niște golfuri superbe, săpate de Mediterană în stâncă, de la Marsilia până la Cassis. Eu cred pe bune că este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Franța. Stânci albe ce ies din mare sub diverse forme combinate cu apa azul a mării, mon dieu, c’est magnifique! Ce poți face aici? Păi drumeții pe stânci, mai grele sau mai ușoare, plimbări, pe jos, sau cu barca, scufundări, caiac, etc. Pfff..le-aș face pe toate! 
calanques de Marseille
Și tocmai acum când scriam aceste rânduri mi-a mai picat una. Una și bună. Vreau via ferrata, adică un traseu montan din ăla cu cabluri, trepte, scări, poduri, etc.  Cochetasem cu ideea asta de mult, chiar mi-am luat și o carte cu traseele de via ferrata din Franța, dar am lăsat-o baltă. Căutând ceva despre Verdon, am dat peste niște poze de pe un traseu de via ferrata din zonă. Ce m-aș bălăngăni pe un pod din ăla suspendat între două stânci, să-mi înghețe sângele-n vine! 

sursa foto

Și-ar mai fi câteva alte planuri. De fapt mai am vreo câteva zeci, dar să n-o mai lungesc. O tiroliana poate ?! Nu sună rău. Ador activitățile în aer liber și cu cât sunt mai provocatoare cu atât mă tentează mai mult. Desigur că am și limite, în funcție de preferințe și capacități fizice sau phihice. Adică, mai exact, știu cât și ce pot. Cred! 
Acum vom vedea și dacă reușesc să le pun în practică, eu cu treaba aia care se cheamă hotărâre nu stau foarte bine. Deci am toate șansele să mă răzgândesc. Sunt balanță ce naiba! Orice decizie pentru mine e grea. Și dacă am reușit într-un final s-o iau, nici o problemă, în scurt timp sigur mă voi răzgândi, mă voi suci, deci cel mai bine este să nu mă hotărăsc deloc. Sau s-o fac în ultimul moment. Și totuși poate de data asta voi fi mai motivată, cine știe. 

Pe voi ce v-ar tenta ? Nu-i așa că peisajele sunt splendide?Etichete: ,