Despre Rochefort habar nu am să vă spun multe, așa că nu vă așteptați să vă dau tips and tricks sau să vă zic mamă, cât e de minunat, trebuie să  mergeți să-l vedeți!  Dar nici rău nu este orășelul. Am ajuns și eu întâmplător pe acolo, odată cu weekendul petrecut la Rochelle. Culmea, de Rochefort ăsta știam! De fapt aflasem că există pe hartă Franței cu vreo câțiva ani în urmă, cu ocazia unei vizite anterioare în zonă.  

Rochefort Franta


Într-una din zilele de ianuarie petrecute la Chatelaillon s-a propus să mergem să ne dezmorțim un pic picioarele la Rochefort. E ceva de văzut? am întrebat eu. Bine, de fapt ar fi trebuit să reformulez și să întreb dacă e ceva de fotografiat, că de fapt asta mă interesa pe mine. Păi e un centru vechi drăguț mi s-a zis. Bine, mergem atunci. 

Am ajuns cu puțin înainte de apus și am aterizat fix în Place Colbert, piața de o vedeți în poze, în centrul istoric al orașului. Ne-am învârtit pe acolo, am pozat-o din toate unghiurile posibile, am băut o ciocolată caldă la terasă, unii dintre noi au mers la shopping, după ne-am întors acasă.

E simpatic centrul vechi din Rochefort. După cum se poate observa și în poze, e plin de palmieri. Peste tot. Pe străzi, prin curți, prin parcuri, prin piețe. Eu ador palmierii și cred că a fost tare deștept Mazăre ăla când s-a gândit să planteze câțiva și la Mamaia. Deși era miezul iernii (vorba vine, că nu prea se simțea) verdele lor mă ducea cu gândul la vară, la mare, la locuri exotice .

Cam tot litoralul Atlanticului este draguț, deși categoric nu se compară cu cel al Mediteranei. Însă pentru francezi acesta reprezintă o alternativă mai ieftină de vacanță la mare-la soare decât sudul. În plus, este mult mai aproape pentru cei care locuiesc pe unde locuiesc și eu, adică centru sau nord. Mulți
din regiunea mea, care au b
ănișori, își cumpără case de vacanță pe coastă. Clar mult mai ieftin decât pe Coasta de Azur! 

În plus, pe aici se transformă în obiectiv turistic orice bolovan, bine șlefuit și dichisit în prealabil, deci categoric oriunde te-ai duce nu te vei plictisi. De exemplu, pe site-ul oficiului de turism Rochefort se pot găsi atât de multe atracții  și obiective în zonă, încât o să zici vai, în ce loc important am nimerit! 


Dar asta nu-i ceva rău. Oamenii își promovează țara, treabă care este desigur și în folosul turistului. Chiar dacă ai venit la Rochefort, de care cu siguranță n-a auzit nici naiba, ai o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber, încât poți ajunge în final la o experiență de inedita. Ai plajă cu tot cu mare și nisip, drumeții de făcut în natură, fortificații (pe mal și pe mare) de vizitat, excursii cu vaporul pe insulele din apropiere, activități sportive pentru cei pasionați, tratamente termale….să mai continui?! 
Nu mai continui, vă las cu micuțul meu reportaj foto din Rochefort.


Rochefort Franta

Rochefort Franta

Rochefort Franta

Etichete: , , , ,