… este o zi superbă de primăvară, la fel ca noi fetele, că doar este ziua noastră. Sper că și pe la voi este cald și frumos ca aici la mine. Sper că vă bucurați, că sunteți vesele și fericite și că ați primit multe flori. Dacă nu, nu-i bai, am eu aici câteva pentru voi. 

Îmi amintesc zâmbind de vremurile când eram în țară și lucram, cum probabil mulți dintre voi știți, sau dacă nu aflați acum, la o bancă. De 8 martie toți clienții îmi aduceau flori. Buchete mai mari, mai mici, mai simple sau mai dichisite, gestul conta. Aveam biroul plin. Când plecam acasă se întâmpla uneori să iau taxiul, că mi-era greu să le car. Nu că n-ar fi fost încăpător metroul, dar înțelegeți voi, mi-era greu cu ele. O parte le lăsam la birou și mă bucurau în zilele ce urmau. 
Ce vremuri… Câteodată, rareori, mi-e dor de bancă. Mi-e dor să aud zilnic mașina de numărat banii. E așa plăcută la auz! Mi-e dor de grămezile de bancnote, pe care, după un timp, ajungi să le vezi simple hârtii. Mi-e dor de conturi, de credite, de depozite și carduri. Mi-e dor de clienții simpatici și drăguți care îmi făceau zile mai senine oricât de tristă aș fi fost. Dar să terminăm cu melancolia. Mâine cu siguranță voi zice că nu mai vreau bancă și orice alt fel de corporație toată viața. 
Să revenim la ziua frumoasă de astăzi, ziua noastră, a femeilor. Cu ocazia ei am primit un mic cadou. Bine, l-am primit înainte și probabil l-aș fi primit și dacă nu urma 8 martie. E ceva ce-mi doream de ceva vreme și anume o lizeoză. Ce e aia lizeoză? Ha ha ha, suna funny, nu? Liseuse en français este un book reader in english, o tabletă de citit cărți electronice mai pe românește. Cum francezii traduc tot, vă dați seama că nu ar zice ei în vecii vecilor book reader. Doamne ferește! 

Nu-mi prea merge  încă  cu cititul în limba franceză. E normal, e o limbă pe care o studiez de un an și jumătate de-abia. Totuși mă descurc binișor cu cărți ceva mai puțin literare, ca să spun așa. Citesc en français și cumpăr frecvent de aici ghiduri turistice, cărți de fotografie, istorie și ce mă mai pasionează pe mine, însă romanele mai complexe sunt încă greoaie deocamdată. Creierașul meu procesează mai greu franceza literară.
Am mai făcut rost de cărți în română așa cum am putut și eu. Ba am mai citit ce era prin bibliotecă, ba ce mi-a adus maică-mea la ultima vizită, ba ce am mai cumpărat anul trecut din țară, ba ce am mai găsit gratis pe net, scoase la imprimantă și tot așa. Mă tot uitam pe site-urile librăriilor online românești. Multe cărți, însă ba nu puteam plăti cu cardul, ba nu mi le expediau aici, ba dacă le expediau mă costa transportul o căruță de bani. Ce fac eu, ce fac?! De Crăciun mi-a picat fisa. Îmi iau o lizeoză. De la Crăciun până astăzi a mai trecut ceva vreme, dar uite că acum am lizeoză.

Aseară am făcut și primele cumpărături. Mi-am cumpărat 4 cărți electronice de pe elefant.ro. Simplu și eficient. Și muuult mai ieftin. Și unde mai pui că dacă plec în vacanță pot pleca cu toată bibiloteca! Ah, cât iubesc eu tehnologia asta. Pe bune nu mi-ar plăcea să mă întorc în timp. Oricât de romantice ar fi vremurile trecute. Spun asta de fiecare dată când robotul de bucătărie îmi freacă prăjiturile, iar eu mă uit la el. Tare mult mi-ar plăcea să-l cunosc pe ăl de l-a inventat și să-i zic nene, ai fost genial, nu știu ce mă făceam fără tine și robotul tău! 


Apropo de robot, azi ca să mă îndulcesc de ziua mea, făcui o prăjitură bună! O prăjitură așa pe placul meu cu ciocolată albă, nucă de cocos și nucă din aia obișnuită. Yamii! Și am în frigider o sticlă de vin spumos la rece, numai potrivit pentru desert. N-am poze să vă arăt, că e încă caldă și mai aștept până să o tai. Dar am  ciopârțit  un colț asa, să gust. Găsiți rețeta aici și credeți-mă, e genială, dacă vă place cocosul și nuca, desigur.

Și ca să fie tacâmul complet dimineață am fost și la shopingăreală de mi-am cumpărat 2 fustițe simpatice de primăvară. 14 euro! Amândouă! Așa se întâmplă dacă cumperi de ziua femeii… haine de femei. Fustele erau oricum la reducere, că erau ultimele și culmea exact mărimea 34, a mea adică, iar la casă mi-au mai aplicat o reducere că era ziua femeii. Ofertă zilei. Am luat și o bluziță pentru una din fuste și niște mărgele asortate. V-am spus vreodată că eu ador mărgelele?! Am colecție! În concluzie, eu sunt pregătită! Acum îmi aștept soțul, cine știe, poate are vreo surpriză pentru mine?!

Acestea fiind spuse, dragele mele, eu vă doresc, așa pe final de zi, La mulți ani de 8 martie, să fiți mereu frumoase, voioase, iubite, deștepte, zâmbitoare… într-un cuvânt: vă doresc să fiți fericite. Și apropo de fericire… știți ce a zis Benjamin Franklin? A zis că  Fericirea omenească nu se naşte atât din
marile evenimente ale soartei, care se întamplă rareori, cât din micile
foloase care se întâmplă în fiecare zi
.
Zic să-l ascultăm.

Etichete: