1 Martie. De data asta 2012. Exact acum un an scriam aici gandurile mele de primavara. Respectand traditia si azi fac la fel. Nici macar nu stiu de ce, pentru ca, am mai spus, primavara nu este chiar anotimpul meu preferat. Daca ar fi sa fac un top al anotimpurilor, pe primul loc ar fi, clar si detasat, toamna, pentru ca atunci m-am nascut si cu ea ma identific cel mai bine, apoi vara aceea calda, insorita si plina de viata, verdeata si culoare. Dupa, ar fi iarna alba, cu zapada si vin fiert la cabana din varf de munte si ultima ar fi saraca primavara. Nu stiu de ce…insa asa simt. Cu toate astea are si primavara farmecul ei. Nu prea sarbatoresc eu martisoare, dar vad fiecare inceput de primavara o linie trasa si un nou inceput. Nu stiu de ce anul incepe pe 1 ianuarie, dar eu nu simt nici un fel de „inceput” atunci, in mijlocul iernii, cum simt acum, odata cu natura. Doar acum ea renaste,infloreste, se coloreaza, traieste din nou, ca sa se sfarseasca linistita iarna viitoare.


Dar hai sa nu filozofam asupra vietii in natura. Azi este 1 Martie. Fata de ce scriam anul trecut pe vremea asta, lucrurile s-au schimbat „un pic”. Nu va mai scriu inconjurata de peretii gri ai bancii, care ma constrangeau si sufocau, ci scriu de acasa. In liniste, in pace. Am incetat sa ma mai fac ca muncesc si banca ca ma plateste.  Nu zic ca e placut sa stai acasa toata ziua, pentru ca nu este, chiar deloc, dar nici corporatie-multinationala-banca, care iti spala creierul,  nu mai vreau! Vreau sa muncesc, dar frumos, curat si uman. Nu mai zic astazi nici ca imi este dor de iubitul meu sau ca este departe. Acum este aici langa mine. Nu mai visez nici la topirea zapezii de afara, ca nu are ce sa se mai topeasca. Wow…da’ s-a schimbat ceva intre aceste doua martisoare!

Ma uit pe fereastra. Afara este cald si soare. Cam 16 grade. E placut. Zilele senine ma bine dispun, ma inveselesc, ma invoioseaza. Parca sufletul meu se invioreaza si se dezmorteste la lumina soarelui. Pe strada este multa agitatie, toate terasele au masutele in strada, iar clienti nu se lasa asteptati. Oamenii roiesc parca treziti dintr-un somn lung. Parcurile si gradinile sunt pline, lumea ia cu asalt iarba verde si proaspata. Tineri, batrani, copii, catei …lumea parca invie, odata cu natura, ca doar face parte din ea. Primavara cred ca trezeste in noi toti un sentiment de incredere, speranta, nadejde.  Un nou inceput. Cat de placut este sa stai pe o banca in parc, la soare citind o carte interesanta, respirand aerul proaspat si curat, bucurandu-te de …viata. Ahh, cat iubesc natura, sub toate formele ei si numai in mijlocul sau ma simt fericita!

Acestea fiind spuse, va doresc tuturor o primavara frumoasa plina de veselie, bucurii si impliniri. Bucurati-va de natura, de aer, de viata!


Etichete: