Bia mi-a pasat de curând o leapșă și fiindcă am promis s-o onorez o să o fac acum, altfel va rămâne nefăcută. Așa că să-i dăm drumul… 1. Unde ai zburat prima dată cu avionul? 
  
Paris pe vremea când veneam ca „musafir” în Franța. 
  
2. Numește trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătoresti. 
  
Aparatul foto, telefonul conectat la internet, încălțăminte comodă. Apoi desigur, compania, vremea și bugetul, etc. 
  
3. Cu cine ai vrea să călătorești? 
  
Călătoresc cu soțu’ și cu simpaticul nostru câine și cred că formăm echipa perfectă, chiar dacă uneori mai există nemulțumiri ce nasc oarece discuții. Între noi doi, firește, Azorel este tot timpul mulțumit. Hmm, poate mai puțin când mergem la plajă. Sau pe munte. Sau hoinărim prea mult prin orașe. Off, Azorel este un fițos! Mama este și ea o companie bună, face față și celor mai lungi plimbări, o persoană cu care rezonez, mai puțin desigur la aventuri ceva mai extreme, gen drumeții pe munte. În gașcă nu-mi mai place să călătoresc, deși îmi plăcea cândva, iar alături de câțiva prieteni o fac doar dacă știu că ne potrivim la călătorii, că avem interese și gusturi comune, altfel zic pas.

4. Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc? 
  
Nu prea am mai mers cu avionul în ultima vreme decât foarte rar, așa că mi-e absolut indiferent. 
  
5. Cum „pierzi timpul” atunci când călătoresti? 
  
Pe drum citesc sau butonez telefonul, mai puțin în mașină sau în autobuz, unde mi se face rău dacă fac asta. Altfel vorbesc cu cei de lângă mine, ascult radio sau mă uit pe geam. 
  
6. Numește câteva tări prin care ai călătorit. 
  
Găsiți toate destinațiile cu povești cu tot aici. Nu am depășit granițele Europei până acum, dar cine știe ce ne rezervă viitorul, poate în curând mergem în vacanță în Seychelles :p… 

7. Care dintre acestea a fost preferata ta? 
  
Eh, toată lumea care mă citește știe că mă leagă ceva special de Corsica, insulă unde de altfel avem de gând să revenim din nou și din nou (anul asta vom face o pauză totuși :p). Și mai în glumă mai în serios avem de gând să ne și mutăm la pensie lângă Ajaccio, într-o căsuță mică, invadată de bougainvillea și cu terasă îndreptată obligatoriu spre mare. 
  
8. Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești? 
  
Cu mașina, chiar dacă nu conduc (dar o să învăț într-o zi, am zis!), pentru că oferă mobilitate și independență pentru mici excursii, circuite, locuri mai izolate unde transportul în comun nu ajunge. În plus nu ești limitat la bagaj, un lucru foarte important pentru oamenii care călătoresc cu tot șifonierul după ei, așa ca mine :D. Dar nu mă deranjează nici trenul sau avionul. 

9. Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate? 

În Corsica, desigur, dar și în alte locuri pe care simt că nu le-am aprofundat pe cât aș vrea… 
  
10. Există un loc în care nu ai mai vrea să te întorci? 
  
Nu cred să existe, orice loc are ceva de oferit și nicio vacanță n-a fost până astăzi suficient de lungă să descopăr tot ce aș vrea. 
  
11. Ai ceva pățanii interesante din categoria „M-am pierdut!”? 
  
Nu-mi vine nimic în minte momentan, trăiască GPS-ul! 
  
12. Unde ai călători special pentru mâncare? 
  
Întotdeauna călătoresc ȘI pentru mâncare, printre altele. Dar mă gândeam de curând la o astfel de călătorie prin Toscana. Și nu doar pentru mâncare, cât mai ales pentru vinuri.  

13. Care este următoarea ta destinație? 
  
Încă n-am pus la punct planul pentru următoarea vacanță, care va fi cea de vară, dar combinația va fi ceva de genul mare+munte+ceva drăguț de vizitat, undeva prin vecini cel mai probabil. Alte destinații care mă fascinează? Irlanda &Scotia, Provence+ Coasta de Azur, Munții Pirinei și Veneția.  
  
 14. Cum îți place să îți structurezi călătoria? 
  
Depinde de tipul vacanței, de locație. În vacanțele de vară îmi place să găsesc locuri unde să putem combina mare+munte+ceva interesant de vizitat și experimentat. În vacanțele de iarnă caut combinația munte+zapada+peisaje faine. Iar pentru vacanțele culturale mă interesează cât mai multe obiective interesante. La toate se adaugă relaxare pe cât posibil (ar trebui să mă străduiesc mai mult la capitolul ăsta, șoptește sotu’)  și gastronomie locală (aici aprobă mulțumit!). Uneori îmi fac planuri amănunțite înainte de plecare, liste, hărți, catastife întregi, alteori plec la drum doar cu câteva idei, după chef și stare. 
  
15. Pe cine provoci? 

Pe oricine dorește să ducă leapșa mai departe. 
  

Etichete: , ,