Pentru a treia zi în Irlanda, am hotărât să încercăm o excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains, plus Glendalough și oprire la o ferma de oite. Îmi doream foarte tare sa văd câteva locuri dincolo de Dublin. Au fost mai multe care mi-au atras atentia: munți, lacuri, castele și plimbări pe malul mării. Dorința noastră era să vedem cât mai mult posibil, dar fără a ne aventura prea departe. Sau a suporta drumuri grele si obositoare, mai ales pentru fete.

Nici eu nici Andrei nu eram încântati de perspectiva condusului pe sensul opus al drumului, astfel am studiat încă de acasă împrejurimile Dublinului. Am luat în considerare atât transportul public, cât și ideea unei excursii organizate. După o analiză atentă, am decis că a doua variantă era cea mai potrivită pentru noi. Am rezervat, așadar, din timp, o excursie organizată de o zi. Traseul era Kilkenny, Wicklow Mountains și Glendalough, cu oprire la o ferma de oite. A fost prima noastră experiență de acest gen si trebuie să recunosc că a fost o alegere excelentă.

excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains cu autocarul

O excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains cu autocarul oferă o serie de avantaje zic eu. În primul rând, confortul călătoriei este garantat, deoarece autocarele sunt echipate cu facilități care asigură o călătorie plăcută și relaxantă. Nu trebuie sa conduci pe stanga, iar ghidul turistic adaugă un plus de valoare experientei, oferind informații interesante și detaliate despre fiecare destinație vizitată. De asemenea, excursiile organizate asigură un traseu bine planificat, permițându-ți să explorezi multiple atracții într-un timp optim, mai multe decat ai explora pe cont propriu. Aceasta înseamnă că poți vizita locuri într-o zi, fără a fi nevoie să te preocupi de detaliile logistice. Ca sa nu mai zic ca daca esti singur, prin intermediul unei excursii organizate ai șansa să întâlnești și să socializezi cu alți călători. Noi eram patru, nu prea am avut nevoie ;).

 

Asa ca ne-am trezit foarte devreme in ziua cu pricina, am luat un Uber si la 8 fara ceva eram deja in centru orasului Dublin, la locul indicat in meilul primit odata cu rezervarea excursiei. Am avut timp de o cafea si un croissant inainte de plecare, autocarul fiind parcat chiar in fata unei bulangerii. Eh, obiceiurile astea frantuzesti ! La ora indicata ne-am ocupat locurile in autocar si am plecat spre noi aventuri irlandeze.

 

Drumul de la Dublin până la prima oprire, orașul Kilkenny, a durat aproximativ două ore. Însă nu ne-am plictisit, deoarece ghidul ne-a captivat atenția cu povestiri fascinante despre istoria, geografia și politica Irlandei, precum și despre cultura și tradițiile poporului irlandez, completate cu legende și glume amuzante. Așa că, înainte să ne dăm seama, am ajuns deja la destinație, fără să simțim timpul trecând.

Kilkenny, un oraș fermecător

Citisem dinainte despre Kilkenny, cum ca ar fi un oraș fermecător situat în inima Irlandei, care emană o atmosferă istorică și pitorească. Si pe buna dreptate, cele mai mari atracții ale sale sunt frumoasele sale străzi pietruite, mărginite de clădiri medievale bine conservate, care te poartă înapoi în timp. Cunoscut pentru arhitectura sa gotică și pentru Castelul Kilkenny, orașul oferă o privire captivantă în trecutul bogat al Irlandei. De asemenea, este renumit pentru gastronomia locala, oferind turiștilor o varietate de restaurante, pub-uri tradiționale și piețe locale. Ce sa mai spun… e clar ca orașul Kilkenny ne-a cucerit cu farmecul său și ne-a oferit o experiență memorabilă în inima ținuturilor irlandeze.

 

Ghidul ne-a facut un mic tur, care nu era obligatoriu, dar noi l-am parcurs, dupa care am avut timp liber sa exploram orasul cum vrem noi.

Castelul Kilkenny, un monument emblematic

Am inceput cu Castelul Kilkenny, un monument emblematic al orașului, ce emană o aură măreță și misterioasă. Construit în secolul al XII-lea, acest impresionant edificiu de piatră și cărămidă este un exemplu remarcabil al arhitecturii medievale irlandeze. Dominând peisajul cu turnurile sale înalte și zidurile impunătoare, castelul se pare ca a servit drept reședință regală și fortăreață strategică de-a lungul istoriei sale îndelungate. N-am vizitat interiorul, dar ne-am bucurat pe-ndelete de exterior si de gradinile sale deosebite, unde era chiar si un loc de joaca, spre bucuria fetelor.

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains
Castelul Kilkenny

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

 

De la castel am continuat pe High Street, artera principală a orașului, ce vibreaza parca de energie. Străjuită de clădiri cu arhitectură distinctivă și magazine la parter, High Street este se pare inima comercială și culturală a orașului. De-a lungul acestei străzi pline de farmec, am putut descoperi o varietate de magazine locale, buticuri, restaurante tradiționale și desigur pub-uri autentice.

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

 

Catedrala Saint Canice, o bijuterie arhitectonică

Am mers pana la Catedrala Saint Canice, o bijuterie arhitectonică și spirituală, înălțându-se cu măreție în inima orașului. Construită în stil gotic în secolul al XIII-lea, dupa cum am citit, această catedrală impresionantă este dedicată Sfântului Canice, patronul spiritual al orașului. Cu turnul său masiv, care se înalță spre cer, catedrala este o marcă distinctivă a peisajului urban al Kilkenny-ului. Noi n-am intrat in interior, ne-am multumit cu exteriorul. Catedrala Saint Canice este și un loc de importanță istorică, găzduind morminte vechi și monumente funerare ce ilustrează bogata istorie a orașului și a comunității sale. Pentru turiști și credincioși deopotrivă, această catedrală oferă o experiență spirituală și culturală memorabilă.

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

 

De la catedrala ne-am intors spre castel, unde era parcat autocarul nostru, pe St. Kieran’s Street, o alta stradă plină de istorie și farmec irlandez. Numele său este un omagiu adus Sfântului Kieran, unul dintre sfinții patroni ai Irlandei. Străjuită de clădiri vechi și frumos restaurate, St. Kieran’s Street este un loc vibrant, animat de activitatea comerțului și culturii locale. Aici, turiștii și localnicii se pot bucura de o plimbare relaxantă printre magazinele de suveniruri, buticuri de artizanat și cafenele tradiționale. Aici am ochit si o librarie, de unde am mai completat colectia de carti pentru fete in limba engleza. Cele mai importante amintiri cu care ne-am intors din Irlanda!

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Ajunsi inapoi la castel, am poposit un pic la locul de joaca, cum altfel. Din pacate nu am avut mult timp la dispozitie. Caci a noastră excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains nu se termina aici.  Autocarul nostru urma sa plece si sa ne duca spre urmatoare destinatie.

si o poza draguta cu mine facuta de Erika, desigur 😉

Excursie organizata din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Dar despre asta in episodul urmator 😉

 

PS: Excursia am rezervat-o din timp, pe site-ul viator.com. Am ales varianta in engleza, desigur, desi sunt disponibile excursii si in alte limbi.

mini-vacanța noastră in Irlanda

 

Etichete: , ,