În partea a doua din aceasta excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains era prevazut să vizităm Glendalough și să facem o oprire la o fermă de oi. Wicklow Mountains erau pe lista mea de văzut. Peisajele pitorești, tipic irlandeze, ale munților Wicklow mă incantau destul de tare. Deși înălțimile lor par asemenea unor dealuri, Wicklow Mountains au un farmec aparte. Cu toate acestea, oprirea la ferma de oi a fost cu adevărat motivul principal pentru care am optat pentru această excursie, în ciuda varietatii ofertelor disponibile. Mi se părea că ar fi o experiență extrem de captivantă pentru fete. Și nu numai pentru fete, chiar și noi, adulții, eram curioși și intrigati de aceste animale emblematice pentru Irlanda. Cum sa vizitezi Irlanda fara sa vezi oite?

excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

 

Călătoria noastră de la Kilkenny spre Wicklow Mountains a fost foarte interesanta. Peisajele s-au transformat treptat într-un tablou spectaculos pe măsură ce ne patrundeam mai adanc in maruntaiele acestor munți. Autocarul nostru urca și cobora pe serpentine, traversând sate parca pierdute în timp. Cu toate acestea, ceea ce a adăugat cu adevărat savoare experienței noastre au fost poveștile ghidului. Cu fiecare colț de drum, ne incanta cu istorii și legende locale, îmbogățindu-ne experiența și oferindu-ne o perspectivă mai profundă asupra acestei regiuni minunate a Irlandei.

Wicklow Mountains National Park

Wicklow Mountains National Park este o bijuterie naturală situată în estul Irlandei, renumită pentru peisajele sale spectaculoase și biodiversitatea bogată, citisem de acasa. Parcul este o vastă zonă protejată, cuprinzând munți, văi, păduri și lacuri, oferind oportunități nesfârșite pentru explorare și aventură în natură. De-a lungul anilor, acest paradis al naturii a devenit o destinație populară pentru drumeții, observarea păsărilor, mountain biking și alte activități în aer liber. Cu numeroase trasee de drumeții care serpuiesc prin peisaje dramatice și ascunzând izvoare cristaline și ruine medievale, Wicklow Mountains National Park este un loc ce trebuie neapărat vizitat nu departe de Dublin, mai ales daca vrei să experimentezi putin din frumusețea sălbatică a Irlandei.

 

Primul popas dupa Kilkenny, de scurtă durată doar pentru a face câteva fotografii, a fost la Wicklow Gap. Ne-am oprit pentru a admira impresionanta vale glaciară. Eram conștienta de frumusețea peisajului din acea zonă, dar am admirat-o doar din interiorul autocarului. Fetele dormeau, cu capul odihnindu-se pe picioarele noastre, iar noi am vrut să le lasam să doarmă în continuare. Asa ca n-am poze sa va arat cu Wicklow Gap.

Glendalough, valea celor doua lacuri

Dupa aceasta scurta pauza foto, am continuat spre Glendalough, urmatorul punct al excursiei noastre. Glendalough este un sit istoric și peisagistic deosebit situat în inima Wicklow Mountains National Park. Cunoscută și sub numele de „Valea celor doua lacuri”, Glendalough atrage vizitatori din întreaga lume datorită peisajelor sale idilice și bogatei moșteniri istorice și culturale, ne-a spus ghidul. Acest loc pitoresc este renumit pentru ruinele sale monastice din secolul al VI-lea, inclusiv cele două biserici antice, turnul rotund și cimitirele medievale. Înconjurată de verdeață și munți, valea adăpostește, de asemenea, două lacuri glaciare, Lower Lake si Upper Lake, oferind peisaje irezistibile și posibilități de relaxare în natură. Si pe buna dreptate, Glendalough este un sanctuar liniștit care ne-a incantat si pe noi cu frumusețea sa naturală și cu poveștile sale încărcate de istorie și spiritualitate.

 

La Glendalough am făcut un popas mai lung, având aproximativ 3 ore la dispoziție pentru a explora împrejurimile celor două lacuri. Cu toate acestea, am reușit să ajungem doar la primul lac. Regret acum că nu am continuat drumul până la al doilea. Nu neapărat să-l înconjurăm în întregime, dar măcar să ajungem la marginea lui pentru a admira peisajul și pentru a face câteva fotografii. Nu stiu cum este la voi cu drumetiile, dar la noi este foarte complicat. Deja doar la propunerea de a merge pe jos se lasa cu mofturi. Abia am pornit, iar fetele au început deja cu plângerile: „Mă dor picioarele”, „Mai este mult?”, „Vreau in brate”, „Când ajungem?”, „Mi-e foame”, etc.

Plimbare spre Lower Lake

Autocarul a oprit chiar în fața centrului de informare turistică. De acolo, am pornit la pas către primul lac. La capătul opus, am descoperit un loc amenajat cu gherete de mâncare, unde ne-am oprit pentru a lua prânzul. Nu neapărat foarte sănătos, dar cu siguranță gustos. Plimbarea in sine a fost foarte placuta si deloc dificila. Frumusețea peisajelor în timpul toamnei este deosebit de impresionantă în jurul acestui micut Lower Lake din Wicklow Mountains. Pe măsură ce ne plimbam pe malul lacului, razele blânde ale soarelui toamnei se strecurau printre copaci, accentuând și mai mult frumusețea peisajului. Reflectarea cerului și a norilor pufoși în apele liniștite ale lacului adaugă o notă de liniște, oferind o experiență vizuală de neuitat. Char am avut noroc de o vreme superba pentru acesta plimbare!

excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Glendalough Monastic Site

Dupa drumetie si cu burtile pline am vizitat Glendalough Monastic Site, un loc cu o istorie bogată și o atmosferă învăluitoare de liniște și misticism. Situat în pitoreasca vale Glendalough din Munții Wicklow din Irlanda, acest sit monastic reprezintă unul dintre cele mai bine conservate ansambluri monastice din țară, ne povestise ghidul. Fondat în secolul al VI-lea de către Sfântul Kevin, acest centru monastic a devenit un loc de studiu, rugăciune și contemplare pentru călugării irlandezi. Ruinele mănăstirii, bisericilor, turnurilor de apărare și cimitirele oferă o privire fascinantă în trecutul îndepărtat al Irlandei medievale. Pe lângă patrimoniul istoric, faptul ca Glendalough este înconjurat de peisaje naturale impresionante, cu lacuri limpezi, cascade învolburate și păduri dese, adauga o aură de magie și mister locului. Pentru vizitatori, este o oportunitate de a experimenta atât liniștea și solemnitatea locului sacru, cât și frumusețea naturală  a împrejurimilor sale. Fetelor le-a placut foarte tare sa exploreze ruinele, sa caute si sa se ascunda printre pietrele funerare din cimitir, sau printre resturile de ziduri vechi si misterioase.

excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Dupa ce am terminat cu Glendalough am plecat la ferma de oi.

Popas la o ferma irlandeză de oi

The highlight of the trip, dupa cum ne-a spus ghidul, a fost chiar aceasta vizita, la o fermă irlandeză de oi funcțională din Munții Wicklow. Fetele au fost atat de entuziasmate de acesta experienta, inca de la plecarea din Dublin ne tot intrebau cand ajungem la oite. Aveau dreptate, nu? O vizită cu copiii la oite este o experiență minunată și educativă.

 

Sunt multe astfel de ferme in zona. Noi imediat dupa ce am plecat de Glendalough ne-am oprita la una dintre ele, nu departe de lacuri. În mijlocul peisajului pitoresc al munților, am avut astfel ocazia să interacționam cu blanoasele. A fost un prilej perfect pentru a le familiariza cu viața rurală și pentru a le oferi o experiență interactivă în mijlocul naturii. Dar cea mai interesanta a fost demonstratia cu proprietarul si cainele sau, rasa collie, lucrand împreună pentru a-și asambla turma si a o conduce la tarc. Întâlnirea cu câinii de turmă și observarea modului în care aceștia lucrează alături de ciobani poate fi o experiență fascinantă pentru copii, oferindu-le o înțelegere mai profundă a relației dintre om și animal, relație la care eu tin foarte mult în educația copiilor mei. Iar dupa demonstratie, interacțiunea cu mieii și oile le-a oferit o perspectivă directă asupra animalelor domestice și a procesului de creștere a acestora.

excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

Ferma de oi a fost ultima oprire pe traseul excursiei din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains. Drumul înapoi la Dublin din Munții Wicklow a fost o oportunitatea de a reflecta asupra frumuseții și serenității peisajului rural irlandez dupa o zi atat de plina. Pe măsură ce autocarul parcurgea drumul serpuit prin munți, oboseala incepuse sa isi spuna cuvantul, ochii incapatanandu-se sa ramana încântați de priveliștile fermecătoare ale văilor si pădurilor. O nostalgie plăcută ne invaluia, cu fiecare cotitură a drumului, care se indeparta treptat calmul montan, revenind la zgomotul și ritmul trepidant al capitalei.

Concluzii excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains

In concluzie, o o excursie din Dublin la Kilkenny și Wicklow Mountains de o zi cu autocarul cu ghid a fost o alegere reusita pentru noi, oferindu-ne oportunitatea unei experiențe de neuitat în inima Irlandei. Kilkenny, cu istoria și arhitectura sa bogată, ne-a oferit o incursiune fascinantă în trecutul medieval al țării, cu castele impunătoare și străzi pitorești. Munții Wicklow, pe de altă parte, ne-au surprins cu peisajele lor spectaculoase, lacul și pădurile dese, reprezentând un adevarat paradis natural. Ghidul a adaugat profunzime experienței, împărtășind povești și informații captivante despre locurile vizitate. În concluzie, această excursie ne-a oferit un echilibru perfect între explorarea istoriei și culturii irlandeze și conectarea cu natura fermecătoare a țării, lăsându-ne cu amintiri minunate.

Drumul inapoi acasa

A doua zi a urmat drumul inapoi acasa. Am avut avionul foarte devreme dimineata, asa ca ne-am sculat devereme. Chiar si drumul a fost o aventura pentru fete. De la momentul în care au pasit în terminalul aeroportului, la decolarea de pe pista, vederile panoramice asupra norilor și peisajelor de sub ei, pana la aterizarea in Tours, călătoria cu avionul a fost o experiență în sine, lăsându-le pe fete cu amintiri neașteptate și cu dorința de a explora și mai mult în viitor.

Concluzii mini vacanța în Irlanda

Cat despre Irlanda… mini vacanța de câteva zile în Irlanda în familie cu copii s-a dovedit a fi pentru noi patru o experiență memorabilă și bogată în aventură. De la agitația vibrantă a Dublinului, la plimbarea pe mare de la Howth, de la atmosfera medievală fermecătoare din Kilkenny la frumusețea naturală a Munților Wicklow și la experiența autentică de la fermă, fiecare moment a fost un prilej de a descoperi și de a explora, atat pentru noi doi, dar mai ales pentru fete. În timp ce ne-am bucurat de atracțiile turistice și de peisajele uimitoare, am creat amintiri prețioase impreuna. Iar asta este cel mai important! Această mini vacanță ne-a oferit o perspectivă captivantă asupra diversității și frumuseții Irlandei, iar experiențele traite ne-au lăsat cu amintiri de neuitat și cu dorința de a reveni pentru mai multe aventuri împreună. Cu siguranță, Irlanda rămâne în inimile noastre ca un loc de explorat și de reîntors pentru noi aventuri.

mini-vacanța noastră in Irlanda

Etichete: , ,