Intentionam azi sa vorbesc despre o carte citita, dar o las pe mai tarziu ca nu prea am inspiratie pentru recenzii momentan. Stiti din cand in cand, mai des in ultima vreme, citesc. Nu prea am fost eu pasionata de lectura, ci mai degraba inclinata spre stiinte exacte, dar in ultima vreme, din prea mult timp liber uite ca mi-am descoperit o noua pasiune. Si ma bucur. 

In alta ordine de idei, maine vacanta mamei mele aici se incheie si o voi conduce la aeroport la Paris. Sper intr-o revedere cat mai apropiata. Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine, departarea de oamenii dragi este cel mai greu lucru al vietii de imigrant. Nu as putea spune ca mi-e dor de tara in care m-am nascut, desi uneori cand mai privesc poze, ma ia asa un fior privind locuri atat de cunoscute. Dar dorul de familie si prieteni e foarte nasol, as putea spune. Chiar daca exista skipe-ul. Totusi, e bine ca exista si ala, fara, cred ca ar fi mult mai greu.
Apoi, partea buna a lucrurilor este ca duminica plecam si noi. Pentru vreo 2-3 saptamani o sa va scriu de undeva din nordul frantei, de la Metz. Ce e asta Metz?! Ei bine este un orasel in regiunea Lorraine, in nord-estul Frantei, destul de aproape de frontiera cu Germania. Nu mergem chiar in vacanta. Sotul (ce tare suna!) are ceva treaba acolo si din lipsa de ocupatie merg si eu, cu ocazia asta mai schimb aerul. Voi incerca sa vizitez cat mai mult din oras, am vazut de internet cateva obiective turistice interesante, apoi voi vizita si ceva din regiunea Lorraine. Sunt chiar niste munti pe acolo! Eu mi-as mai dori si putin Strasbourg, dar sa vedem…De asemenea, fiind aproape, vom incerca in wekend-uri sa trecem granita si sa vedem putin din Germania, Luxemburg si poate Belgia. Daca tot nu putem avea o luna de miere, exact acum dupa nunta, macar sa improvizam ceva, nu? Va exista si vacanta, aia in adevaratul sens al cuvantului vacanta, insa este programata prin august si cel mai probabil prin Corsica. Ce imi pot dori mai mult decat munte si mare la un loc?! Dar pana atunci trebuie sa muncim ca sa avem si cu ce o plati, nu?
Nu mi-am facut un plan detaliat pentru saptamanile astea, ma voi orienta la fata locului, insa Luxemburg mi s-a parut interesant.  Am vazut pe acolo niste castele, un centru vechi gen cetate, dealuri, deci fix pe placul meu. In Germania, vom merge probabil pe langa Saarsbrucken, cel mai apropiat oras mai mare de Franta. In Belgia habar nu am ce e de vazut, nu a fost niciodata pe lista mea de must see. Dar daca tot sunt prin zona, sunt convinsa ca e ceva fain si pe acolo. 
Tocmai de aceea, voi care ati mai fost prin locurile astea, ce mi-ati propune? Ce e interesant de vazut prin cele 3 tari, Germania, Luxemburg si Belgia si nu prea departe de Franta? Sfaturi, recomandari, atentionari?

Etichete: ,