Vremea este destul de urâtă pe aici pe la mine. Nu e frig tare, dar plouă la fiecare 10 minute. Ieși din casă, soare, frumos, mergi 10 minute și începe ploaia. Asta dacă ai noroc, că poți avea și nenorocul să te prindă grindina. Da, da, grindina! Așa că ultimele zile s-au desfășurat prin casă, sau prin jurul ei. Ba un rosé cu prietenii, ba o plimbare prin bătrânul Tours, ba un film bun, sau o carte interesantă. Lucruri banale, dar plăcute. 


Sâmbătă seară am ieșit hotărâtă să fac niște poze de noapte în Tours. Ziceam că gata, sparg gura târgului cu ele. Mi-am luat aparatul la spinare, trepiedul la subțioară, soțul de mână și haidem în oraș. Ploua mărunt și era cam frig, dar mi-am tras șuba pe mine. Până la urmă ce conta, nu ar fi fost prima data când unul ține umbrela deasupra trepiedului și altul face pozele. Numai că până la locul ședinței foto s-a pus pe o răpăială de mi-a pierit cheful de poze. Făcui totuși câteva că să nu zic că am ieșit, udat, inomolit și înghețat degeaba. Arta cere sacrificii, nu? Umblat prin ploaie, urcat coclauri, fixat trepied în mijlocul sensului giratoriu, alergat după soare să nu apună înainte să-l trag în poză și multe altele…

Apropo de asta, că să vedeți că n-am alergat după soare degeaba la Nisa, săptămâna asta o poză de-a mea este cover foto pe pagina de facebook Cote d’Azur Tourisme. A fost aleasă fotografia săptămânii, așa că vă mulțumesc vouă, celor de la care m-ați ajutat și mi-ați dat un vot. Ce-am câștigat? Experiență! Dar oricum de pierdut n-am pierdut nimic.


Apoi, satulă de ploaie, duminică seara am fost la cinema. De fapt, luna asta am văzut la filme, cât ianuarie și februarie la un loc. Și abia suntem la jumătatea lui martie. Am vizionat de această data Grozavul și puternicul Oz (Oz: The Great and Powerful). În 3D și …șiiiiii… în variantă originală. Adică în engleză cu subtitrare în franceză. Când mi-a zis la bilete că e în version originale m-am crucit. Așa că m-am așezat frumoas în scaun, mi-am pus ochelarii și 2 ore nici n-am respirat. Cu toate că nu are nicio legătură cu povestea Vrăjitorului din Oz, cea pe care o știm cu toții și unii zic că filmul este pentru copii sub 7 ani, mie mi-a plăcut teribil de tare.

În primul rând mi s-a părut cel mai bun 3D văzut până acum, în sensul că ăsta chiar era 3D. M-am ferit la un mometdat de niște sulițe care veneau spre mine. Apoi imaginile sunt de poveste. Absolut minunate. Actorii sunt frumoși, bine aleși și joacă chiar bine, replicile sunt simpatice și amuzante iar povestea minunată. Magie, castele, vrăjitoare pe mătură, zâne cu baghete fermecate….efectiv m-am teleportat în lumea copilăriei. Cred că a fost unul din puținele filme care au reușit pe deplin să mă desprindă de realitate. Am ajuns la concluzia că îmi plac filmele fantasy în ultima vreme. Mă binedispun la maxim. Vi-l recomand…dacă vă plac poveștile și adorați să visați. 

 

Mi-am pus și lizeoza în funcțiune și am început să citesc seară de seară pe ea. Asta când nu uit să o încarc, că desigur se mai întâmplă, adesea chiar, să mă bag în pat entuziasmată de lectură și să descopăr lizeoza descărcată. Și atunci tot la cartea de hârtie revin. Citesc acum Șoseaua Cățelu Nr 42, una dintre cărțile electronice luate de pe elefant.ro.  Foarte făină, așa scrisă dintr-o suflare, dură și amuzantă în același timp, cutremurătoare, dar plină de învățăminte. Pe hârtie citesc Pratique de la photo créative de Bryan Peterson. Aproape am terminat-o. E foarte simpatică: chestii-trestii interesante despre compoziții, unghuri și alte treburi în ale fotografiei.

În rest, aștept să se mai încălzească vremea, să înverzească natura și să explodeze florile în culori de primăvară. Nu de alta, dar am o listă lungă de castele de vizitat prin zonă. Dacă anul ăsta nu termin Valea Loarei, n-am rezolvat nimic! Și când oi termina-o, oi lua-o de la capăt probabil! 
 

 Voi cu ce vă mai îndeletniciți în ultima vreme? 
Ce ați mai citit, ce ați mai vizionat, pe unde v-ați plimbat?

Etichete: , , ,