Paris Franta

…si cu asta am terminat sa povestesc despre Paris, pana data viitoare cand ajung acolo (care va fi cel mai probabil miercurea viitoare :p). Nu cred ca mai are rost sa spun cat imi place acest oras, cat de fascinant si magic il gasesc, cum respira el istorie la fiecare colt de strada. Asta am spus deja AICI si AICI


Deeeci, dupa ce ne-am plimbat cu vaporul pe Sena, luni 9 aprilie, m-am gandit sa fac aceeasi plimbare, numai ca pe malul ei, de la Turnul Eiffel la Catedrala Notre Dame. Nu e departe, google zice ca faci vreo ora. Oricum la capitolul mers pe jos stau bine, merg mult, n-am treaba (chiar si pe tocuri :p), doar mi-am facut antrenamentul pe munte, ce naiba! Numai ca vremea n-a tinut cu noi, din rea cum era, a devenit si mai rea si s-a pus pe ploaie din aia mocanesca, care nu parea ca se mai opreste vreodata. N-am ajuns decat pana la Luvru, restul plimbarii mele s-a dus pe apa sambetei, sau a Senei, dupa caz, sau, ca sa fim optimisti, pe data viitoare, cand speeer si eu sa prind o zi cu soare in acest oras. 

Paris Franta

Am luat-o la pas din fata turnului, usor-usor pe mal, am traversat Sena pe Pont d’Iena (rimeaza, nu?), am meeers cu vantul, care ne usura mersul, pana la Grand Palais si Petit Palais, unde era o coada de zici ca se dadea ceva gratis (poate chiar asa era!) si am ajuns la Pont Alexandre III, cel mai fotogenic, dupa parerea mea, pod din Paris. Nu credeti? Am continuat pe aleea Port des Champes Elysées, pe maul Senei, dar nu chiar pe jos pe chei, ci pe sus pe langa sosea, ca inghetam de frig langa apa, pana la Place du Concorde. De aici am intrat in Gradinile Tuileries, unde tot praful de pe alei mi-a intrat in ochi si am dat nas in nas cu Luvrul. A inceput ploaia, asa ca ne-am bagat la adapost in prima cafenea, unde am baut un ceai cald si am realizat ca, fie ca imi place sau nu, plimbarea mea s-a cam terminat. Asa ca plecam la gara, hop in tren si pac-tac in Tours, unde era cald si bine. Sa nu-ti vina sa iti dai palme?!

Paris Franta
Cum sa nu-l iubesti?

Paris Franta
Ca la spectacol, toti cu fata la scena (stada).

Paris Franta
Printre frunze de primavara, care par de toamna, pe Promenade d’Australie

Paris Franta
Pont de Bir-Hakeim

Paris Franta
Tour Eiffel (sa scriu totusi, poate e cineva care nu-l recunoste)

Paris Franta
Tipic parisien

Paris Franta
Pont Alexandre III…ahh cat iubesc acest oras!

Paris Franta
Pont Alexandre III si „micutul” turn

Paris Franta
Place de la Concorde-unde au fost decapitati Louis XVI si Marie-Antoinette
Paris Franta
Jardin Tuileries si Musée du Louvre


Paris Franta
Pont de la Concorde si Palais Bourbon


In concluzie, cam asta am ales eu sa fac, intr-o singura zi la Paris: sa ma plimb cu vaporul pe Sena (ce bine era daca ar fi fost soare!) si apoi sa fac acelasi traseu, dar la pas. Eu zic ca daca ai o singura zi la dispozitie, (re)vezi destul de mult, nu? Si apoi, eu oricum nu prea le am cu vizitat muzee, expozitii si chestii de genul. Pot spune ca nu sunt chiar atat de interesata de arta, in general, dar mai sunt si exceptii, fireste. Imi place sa ma plimb prin orase, sa admir strazi, cladiri, rauri, orice face parte din peisajul urban si mai mult decat toate la un loc imi place sa merg, muuult, cat mai mult, ca un robotel pe baterii, sa nu stau deloc pe loc. Dar imi plac castelele si cetatile, sa stiti! Iar apoi cand ai putin timp la dispozitie, sa intrii prin galerii si muzee, nu prea cred ca merge.


Cam asta a fost. Mai ajung eu pe acolo, ca doar nu e departe, dar cu siguranta data viitoare o sa urmaresc prognoza meteo mai cu atentie. Daca nici data viitoare nu e soare, ma impusc :))! Clik pe prima poza si scroll ca sa le vedeti pe toate! Recunosc ca sunt cam inactiva pe blog in ultima vreme, dar AMR 11 zile, se stie, deci am o scuza buna!!! Si cand ma gandesc ca inca nu mi-am luat pantofii :))!


Etichete: , , ,