Recunosc, m-am franțuzit! 
De ceva vreme servesc croissant și prăjituri la micul dejun, eu care cu ceva ani în urmă n-aș fi conceput senzația de dulce pe stomacul gol. Cu toate acestea, acum câteva zile, am avut poftă de ceva mai special și mi-am preparat un mic dejun italian, în aminirea zilelor călduroase petrecute la Milano, unde aromă excelentei combinații de mozzarella, roșii și busuioc ne urmărea toată ziua, acesta fiind probabil unul dintre motivele pentru care Milano ne-a plăcut așa de mult. Pentru că știți cum este, uneori mai ține și de detalii… 


În fiecare dintre cele 3 dimineți în care ne-am trezit în oraș, gazda noastră, un prieten mai vechi de-al lui Andrei, ne scotea câteva bule de mozzarella din apă și ni le tăia pe o farfurie. Mozzarella cu pricina călătorise de undeva din talpa Italiei și provenea de la un producător local, n-avea nici o treabă cu ce obișnuiesc eu să cumpăr de la supermarchet. Alături ne tăia câteva roșii bio, urâte ca aspect dar incredibil de gustoase, după care ne trimitea să „culegem” niște busuioc proaspăt de pe balcon; îl rupeam peste brânză și roșii, udam totul cu ulei de măsline din belșug și gata masa! Cu ceva pâine proaspătă muncam de ne ne mai opream.

Nu știu care-a fost treaba, de ce mi-a plăcut atât de mult, că vorba aia, nu era prima dată când mâncam combinația asta, ba mai mult decât atât, chiar obișnuiam să fac frecvent acasă bruschete cu aceleași ingrediente. Poate or fi fost și produsele mai bune, poate o fi fost totul doar în mintea mea că le mănânc la mama lor, nu știu…. Ne-a plăcut atât de mult că mozzarella care a mai rămas ne-a pus-o la pachet și am plecat cu ea acasă. Vorba vine acasă, am traversat cu ea în Corsica unde am continuat să ne înfruptam în fiecare dimineața până am terminat-o. 


În amintirea vremurilor calde de atunci, într-una din zilele trecute, una extrem de rece și ploioasă firește, m-am dus la magazinul de lângă mine și mi-am cumpărat cele necesare: mozzarella (nu la fel de bună din păcate), roșii (un pic fără gust, dar au mers) și busuioc proaspăt. Uleiul de măsline îl aveam, nu m-am intos cu mâna goală din Italia. Mi-am preparat totul la fel și mi-am delectat papile. A fost un mic dejun excelent! Dar parcă nu la fel de excelent ca cel de la Milano…

*** 
PS:

Pentru cei care nu ați văzut pe facebook, au apărut primele semne ale primăverii în grădină. Cam devreme ce-i drept 😀  Nu știu dacă v-am arătat vreodată bazinul din grădină… Este bazin ornamental. Știu, acum n-arată prea bine, nu cred că a mai fost întreținut și umplut de ceva vreme, dar intenționăm să ne ocupăm și de el. Curățat, aranjat și cu câteva plante pe margine cred că o s-arate fain. 
Etichete: , , ,