Întotdeauna mi-a plăcut foarte tare fotografia de noapte. Aș putea spune că este chiar preferata mea. La munte, la mare, în sate, pe câmpuri, dar mai ales în orașe, noaptea mi se pare fascinantă. Luminile, întunericul, umbrele, reflexiile sunt de vis, iar să le transpui în fotografii reușite mi se pare o adevărată artă. Îi admir enorm pe cei care fac acest lucru frumos și creativ.  Cred că unul dintre scopurile principale pentru care mi-am dorit un aparat foto mai bun și implicit să citesc și să învăț mai multe despre tehinica foto, a fost ca să pot realiza și eu într-o zi, cândva, în viitor, fotografii cu imagini nocturne încântătoare, așa cum adimir acum doar prin cărți, reviste sau pe internet. Sunt multe de deprins până atunci, mult de exersat, dar cred că atunci când faci ceva cu pasiune și perseverență, există șanse de izbândă. 

Lăsând poveștile și visele la o parte, de Crăciun, pe înserat, de fapt mai pe întuneric și pe o ploaie relativ torențială, am ieșit la o plimbare prin Tours înarmați cu aparatul și trepiedul să exersăm. Și cu o umbrelă! Am avut noroc și ploaia s-a oprit totuși repede. Am făcut desigur sute de poze, combinând timpi de expunere și deschideri de diafragme,  până ne-am plictisit, obținând diverse imagini mai mult sau mai puțin reușite. Dar așa se învață, nu? Am încercat câteva poze pe modul de peisaj de noapte, însă firește că efectul nu mi-a plăcut deloc, așa că mi-am amintit de vorbele lui Bryan Peterson din cartea „Arta fotografiei creative„, pe care o lecturez în ultimele zile –en française biensur– și care zice că, pentru cei ce vor să învețe cu adevărat fotografie, aparatul foto trebuie să aibă un singur mod: manual. Restul trebuie uitate! 

Mai jos am pus câteva rezultate. Nu sunt cine știe ce, am multe de învățat, momentan, aflu, descopăr, exersez, studiez, dar sper să vă placă. Nu urmăresc să fac performanță vreodată, dar să mă joc cu aparatul foto, este o activitate care îmi place, mă relaxează și pe care o fac cu drag. Cred că asta e cel mai important de altfel în viață, să facem lucrurile cu drag.

 

 Sărbători fericite în continuare!

PS: dați clik pe poze pentru a le vedea la dimensiunea standard.
Etichete: , , , , ,