Deși ador toamna din tot sufletul, cu tot coloritul ei minunat și zilele racoaroase, vă spun sincer că luna noiembrie nu este chiar pe placul meu. Îmi cer scuze pentru toți cei care sunt născuți în această lună, dar mi se pare atât de mohorâtă, că nu prea am cum s-o iubesc. Cred că este singura lună din an care nu mi-e chiar așa aproape de inimă. Păi cum să fie, când vine, așa lungă cum este ea, sau mai bine zis cum pare, cu zilele ei scurte, întunecoase și sumbre, cu nopțile astea lungi și reci, cu ploi mocănești, ce îți pătrund în oase, cu brumă, cu ultimele frunze moarte ce îngroașă covorul de pe străzi?! Noiembrie e atât de deprimantă….

Toată săptămâna trecută, incluzând aici și weekendul ce tocmai s-a sfârșit, a fost o vreme în care nici să scoți un deget afară nu-ți venea. Deci, ce plimbări sau poze de toamnă?! Unde mai pui și colac peste pupăza că am cam răcit. Nu-i băi, mă bucur totuși că este prima răceală pe anul asta totuși… În astfel de zile posomorâte de noiembrie nu-mi rămâne decât să stau la căldurică și să visez la sărbătorile de iarnă, la zăpada, de care mai mult că sigur n-o să am parte, decât dacă mă voi duce pe undeva în căutarea ei, la ceaiuri parfumate, la miros de cozonaci calzi și lemne care trosnesc în soba. Vorba vine, că nu știu nici să fac cozonaci și nici sobă cu lemne nu am. Dar în noiembrie la mine pe stradă miroase a lemne arse. De fapt în tot orașul și în orice altul din zonă. Pentru că oamenii au în case șemineuri. Ah, cât mi-aș dori și eu unul … 
Am ieșit ieri seară să cumpărăm ceva. Mi-am luat și aparatul foto cu mine. Orașul era pustiu, străzile umede, aerul rece. Am făcut doar câteva poze, care nu mi-au ieșit chiar grozave, încă nu m-am specializat cu făcutul pozelor noaptea. Trebuie să-mi cumpăr un trepied mai mare, al meu este prea mic. Dar ce a ieșit vedeți mai jos. Eu ador pozele de noapte, deși n-am exersat prea tare vreodată. Spectacolul luminilor mi se pare întotdeauna fascinant.

Nu știu de ce, dar plimbările nocturne îmi amintesc întotdeauna de Londra, culmea, deși m-am plimbat pe înserat prin mai multe orașe, inclusiv prin umilul meu București. Însă noaptea in Londra, terasa de la Oxo Tower, panoarama incredibilă asupra unui oraș atât de cosmopolit și extravagant, dar totodată atât de rafinat și delicat, miile de lumini ce mă zăpăceau, mă îmbătau, mă amețeau, pantofii cu toc, rochia eleganta, inelul de logodnă, emoțiile, magia, malul Tamisei… Londra noaptea va ocupă intodeauna un loc special în sufletul meu.

Vă plac plimbările de noapte prin orașe? Feeria luminilor? Care a fost cea mai frumoasă plimbare de noapte pe care ați făcut-o?

Tours by night in November  
Tours by night in November  
Tours by night in November  
Tours by night in November  
Tours by night in November  
Tours by night in November   
PS:  probabil ați observat că am scris cu diacritice  :)!

 Săptămână frumoasă tuturor!
Etichete: , , ,