Am cam lipsit în ultima vreme de pe blog. De vreo săptămână n-am mai scris nimic nou, treabă care nu prea s-a întâmplat în ultimul an. Abia ce am reușit să urmăresc blogurile voastre și asta destul de puțin. Dar promit că recuperez! Promit! Cu toate astea trăiesc, respir, mă aflu aici. Totul este bine, doar că am fost ceva mai ocupată în ultima vreme. N-am fost plecată nicăieri (aș fi vrut eu!), de unde atâta vacanță și bani pentru ea. Am fost aici acasă, prinsă cu diverse treburi, printre care și un examen destul de dificil și stresant, despre care o să vă povestesc mai multe cu altă ocazie. Sunt convinsă că după ce voi avea rezultatele, o să-mi facă plăcere să vorbesc despre. Asta desigur dacă rezultatele vor fi bune. Așa că timpul mi l-am petrecut învățând, pentru că știți voi, porcul se îngrașă cel mai bine în ajun. Glumesc! Tot învăț de ceva vreme, însă în săptămânile de dinainte parcă intrasem în priză. În plus, vremea de afară mi-a fost de mare ajutor, categoric la cât de frig și mohorât a fost, nu m-a îmbiat deloc să ies la plimbare. Și fiind destul de preocupată, n-am mai avut nici dispoziția necesară să scriu și nici vreun fel de inspirație nu mi-a mai dat târcoale. Nici măcar la fotografiat n-am mai ieșit. Apoi, unde să ies, când afară a plouat mai mereu. 

Nu știu cum a fost pe la voi, dar luna mai aici a fost sub orice așteptare. Știam că locuiesc într-o regiune unde vremea nu e chiar prietenoasă, dar nu mi-am închipuit vreodată că locuiesc chiar la Polul Nord. Vineri fură 5 grade!!! Niște prieteni spuneau că da, într-adevăr nu e normal, dar cu toate astea își aminteau că în nu știu ce an a nins în mai în Tours. What?! Adică să mă bucur că măcar nu a nins, nu?! Cică n-a durat nici atunci mult, doar 2 zile. Hai că 2 zile cu zăpadă în luna mai nu-i mult, nu?!

Așa că frig domne, frig rău pe aici. Anul trecut parcă nu fu așa! Ce garderobă de vară, ce tricouri? De fapt, ce garderobă de primăvară, ce pantofi? Ghete direct, palton, pulovere pe gât. Centrala termică a huruit toată săptămâna trecută, asta după ce mă lovise iar o micuță răceală. M-am vindecat repede, odată cu soarele ce a apărut ieri pe cer. Și nu s-a plictisit, că s-a mai arătat și astăzi. Dar atât a fost! De mâine plouă iar. Că nu mai plouase de multă vreme. 

Sâmbătă a fost un festival de vinuri în oraș, dar nu am mai ajuns; era prea frig să mă plimb cu paharul în mână. Am preferat căldura centralei și compania unor prieteni pe care i-am invitat la masă. Ziceam și eu că în mai mă duc să mai vizitez niște castele, că merg cu bicicleta pe malul Loarei. De unde!? Doar dacă mi-aș fi montat o umbrelă la bicicletă poate ar fi mers. 

Dar recuperăm noi wekendul viitor. Va fi sărbătoare mare. Un an de mariaj, nunta de hârtie. Rezervările sunt făcute, planul este pus la punct, mergem să ne sărbătorim. Nu va fi prea cald, așa că rochia purtată de revelion va fi perfectă și pentru 2 iunie. Sper totuși că nu va fi nevoie și de palton. Și când mă gândesc că anul trecut pe vremea asta era o caniculă de mi-au curs apele, cu tot cu fixativ, pe sub pălăria purtată la cununie. Pfff. Ce se întâmplă oameni buni cu clima asta? Voi știți, că eu nu mai înțeleg nimic….
  
 Ps: câteva poze de astăzi din Tours; 27 mai: o zi cu SOARE

Etichete: