Atunci când ne-am gândit să ne achiziționam o casă, ne-am dorit ca ea să aibă și ceva teren. Altfel ne-am fi orientat cu siguranță spre un apartament de bloc. Am căutat încă de la început case cu o curte medie, nici prea mare să nu ne putem descurca, dar nici prea mică să nu putem profita de ea. O suprafața de aproximativ 1000 m² ni se părea ideală și în acord deplin cu putințele și dorințele noastre. Eh, căsuța noastră are o curte de 1400 m², un picuț mai mult decât am intenționat, dar cu atât mai bine, este loc destul să ne punem visurile în practică. Ne-am gândit încă dinainte să ne mutăm la cum o vom amenaja. Nici nu ne aprobase banca creditul că deja prin minte ne zburau un milion de idei. Ne doream o parte ornamentală, cu flori și arbuști colorați, o mică grădină de legume, peluze întinse și câțiva pomi fructiferi. Din fericire realitatea ne-a răsfățat și avem unde să ne realizăm toate aceste idei, numai că o să dureze ceva. Nu-i bai, cel puțin nu ducem lipsă de ocupație în următorii ani.

Iată cu ce m-am îndeletnicit toată luna martie: 
  
am plantat ceapă și usturoi și am semănat ceva plăntuțe aromatice. Nu ne complicăm cu prea multe legume și ierburi, dar zău că fără ceapă și usturoi verde nu pot să trăiesc. Mai ales usturoi! N-a zis un amic toamna trecută, mai în glumă mai în serios, că niciodată n-a mâncat mai atâta usturoi cât pe durată sejurului petrecut la noi. Avea dreptate, ce să zic. Noi mâncăm usturoi și la micul dejun. Eh, nici chiar așa, dar înțelegeți voi: ador usturoiul, gătit sau crud, mai ales verde. Și mai ales din grădina mea :).  am cumpărat și plantat o căruță de dalii, că doar vă povesteam AICI despre cum am descoperit eu anul trecut aceste flori magnifice. M-am îndrăgostit iremediabil de ele, în momentul de față nici o altă floare nu mi se pare mai impresionantă. Astfel, drumurile mele la magazin primăvara aceasta s-au soldat cu o mulțime de tuberculi, înnebunită de-a binele de varietatea soiurilor, în culori și forme diferite. Fiindcă mai aveam un sac de anul trecut, mi-am alocat o parcelă măricică numai pentru ele, iar pe cele mai deosebite le-am ales pentru alea de la intrare. Cea mov în his pur este preferata mea, dacă mă întrebați. Nu știu de ce dar ador florile mov. am înlocuit câțiva trandafiri urcători, am sădit doi bujori și trei hortensii. Intenționam să înlocuim mai mulți trandafri, fascinați de soiurile variate care se găsesc, noroc că prețurile lor ne-au ținut un pic în frâu. Am ales totuși patru (doi roșii, unul roz și altul galben) pentru pergole, din aceea care înfloresc de mai multe ori pe an, sper să fie la fel de frumoși ca în poza de pe etichetă. Cât despre hortensii, deși aveam vreo 7 tufe am mai plantat 3, în soiuri diferite, oferta la pepiniera din oraș era de nerefuzat. Mi se par niște arbuști extrem de eleganți și găsesc că dau cu atât mai bine în lungul unui zid sau gard. Numai cu bujorii stăm rău, am plantat și anul trecut și acum… nu pare să avem noroc de ei. S-au prins, dar sunt plăpânzi și întârzie să înflorească. am făcut răsaduri de varză, ardei capia roșu, ardei gogoșar, ardei gras și ardei iute. Roșii și vinete urmează să cumpăr când o veni timpul. Mi-am achiziționat și niște mini-sere interesante. 
  În rest, am făcut curățenie, am vopsit, am tăiat, tuns și am împrospătat pe unde am putut și cât ne-a permis bugetul alocat și timpul, am semănat floricele anuale, etc. Urmează plantarea florilor în jardiniere și semănarea castraveților. Să vedem ce o să iasă. 

Etichete: , ,