Ieri dimineață când m-am trezit – vorba vine dimineață, pentru că era vreo 11 ceasul – am scos nasul pe fereastră și am măsurat temperatura. Am concluzionat că trebuie să-mi pun pe mine ceva foarte subțire. Am făcut repede bagajele, grătarul, sculele de pescuit, aparatul foto, am sunat niște prieteni și am sărit în mașină. Era așa de cald și frumos! Cu geamul jumate deschis, îmbrăcată de vară, cu ochelarii de soare la ochi, cu cafeaua în mână și cu o melodie veselă urlând la radio, aveam sentimentul plecam în vacanță. Jur că pe indicatorul de pe marginea drumului, am avut impresia că scrie Marseille -10 km! O da, cum ar fi fost?! Hmmm, scria Amboise din păcate…. 


Dacă cu o duminică în urmă m-am plimbat în palton, uite că duminica ce tocmai a trecut m-am tăvălit prin iarbă în pantaloni scurți și tricou. Ca să vedeți cum este vremea asta: a trecut de la iarnă direct la vară! Știam că va fi cald, dar nu mă așteptăm să fie chiar așa! M-am și bronzat nițel, așa ca tractoriștii, cu mâneci. Am crezut că mă va ustura pielea, pentru că eram destul de roșie aseară, dar se pare că a fost ok. Ce bine e să ai pielea un pic măslinie! M-am bronzat și cu guler, am un „colier” roșu la gât, dar sper să trecă cât mai repede, sau să se facă și mai cald și să mă bronzez uniform. 

Am mers pe malul unui lac, care habar nu am cum se cheamă, între Tours și Marsilia… ăăăă… pardon Amboise. Locul este tare drăguț: iarbă verde, apă curată, mese și băncuțe să mănânci civilizat, coșuri de gunoi cu saci etc. Nimeni nu-și lasă mizeriile pe jos, nici măcar un muc de țigară nu vezi în iarba. Poți
să faci desigur fripturic
ă, cum am făcut și noi, dar nu pe iarbă direct, ci
îți aduci grătarul de acasă și faci focul în el. Nimeni nu face focul
pe jos!
Noi avem un grătar mic, ca un ciaun așa, cu capac. Lume era multă în jurul lacului, unii la pescuit, alții la picnic, însă nu se auzea nici musca. Nimănui nu-i răgea muzica în difuzoare! Am plătit ziua de pescuit 6 euro, dar n-am prins nimic, deși nenea care a încasat banii ne-a asigurat că beaucoup de poisson în lacul asta! După ce mâncarăm, pescuirăm (sau nu!), raserăm, ne bronzarăm, am plecat către un alt grătar, al unor alți priteni, de data asta într-o curte. Frumoasă curte, avea chiar și un fir de râu care trecea prin ea. Al meu soț s-a dat un pic cu caiacul, eu n-am avut curaj. Nu de altceva, dar eram ferm convinsă că mă răstorn cu el, aveam eu o vagă presimțire, iar apa era totuși rece. Am lăsat-o mai spre vară! Spre seară am făcut o mică plimbare prin zonă, până pe malul râului Cher, să dăm jos fripturile mâncate. Nimic special de văzut, dar este plăcut să-ți dezmorțești picioarele după o iarnă așa de lungă. Și când toată lumea din jur e plină de voie bună, atunci este absolut perfect. 

Dacă mergeam mai mult dădeam nas în nas cu castelul Chenonceau, dar ne-am întors, oricum nu puteam intra așa tamnesam pe domeniile acestuia. Cherul este încă crescut, ceea ce nu-mi place deloc, pentru că mai la vară aș vrea să mă dau cu barca pe el. V-am spus eu că vreau caiac sau canoe anul asta. Ei bine mă uitai eu pe net și văzui că se pot face plimbări în caiac-canoe pe Cher. E mai mic și mai puțin periculos decât Loara și ceea ce mi-a atras mie atenția de fapt, este că poți trece vâslind pe sub Chenonceau. Cool! 

Spre seară am pornit spre casă, morți de oboseală. Probabil căldură bruscă era de vina. Însă cel mai mort de oboseală era Azorel. După ce a alergat toată ziua ieri, azi nici măcar nu-l simt prin casă. Doarme buștean încă de dimineață. Când m-am trezit, deși el de obicei era deja la ușă, sprinten că o căpriță, dornic să iasă la plimbare, azi dormea dus, cu cracii în sus și cu capul pe pernă. Abia l-am convins să iasă!Săptămâna asta tot cald se anunță și weekendul viitor la fel. Doamne ce bine este! După atâta frig, soarele ăsta este minunat! Mă bucur și eu cât pot, că sigur vine iar vremea rea. Chiar și în mijocul verii, aici totul este posibil. Să nu uit că anul trecut pe 14 iulie, când am ieșit să-mi sărbătoresc țara adoptivă, erau vreo 12 grade. 12! In toiul verii!  
 

 Voi cum ați petrecut weekendul? 

Etichete: , , , , ,