În ultimele săptămâni a fost vară adevărată aici în Touraine, astfel că natura a explodat de-a binelea, spre bucuria noastră. Am putut în sfârșit să profităm și să petrecem cât mai mult timp afară, să lâncezim la soare, aruncăm doi trei cărbuni sub grătar, încropind câteva prânzuri pe cinste. Da’ ce credeți că lucrurile frumoase durează mult? Nici vorbă. Începând cu weekendul acesta se întorc ploile și vremea rece, așa că soarele nu va rămâne decât o amintire, cel puțin pentru o perioadă. E bine pentru grădină, că deja mă plictisisem să ud în fiecare seară, dar nu și pentru noi că tare ne mai plăcea vremea asta atipică de vară. Eh, dar dacă vara nu vrea să rămână pe la noi, prin Touraine, ce-ar fi să fugim și noi după ea spre tărâmuri mai calde?!

Că tot ziceam de udat, aproape în  fiecare seară în jurul orei 19 ud grădina, asta dacă nu plouă, firește. Suntem norocoși să avem un puț, astfel că facem ceva economie la apă, nu știu dacă ar fi fost o idee bună să udăm așa des de la conducta orășenească. Puțurile nu mai sunt legale acum la Amboise, nu se mai dau autorizații pentru ele, dar cum noi îl avem îl păstrăm, nu au cum să ni-l ia, sau să ne pună să-l astupăm. L-am dotat recent cu o pompă ceva mai performantă decât cea lăsată moștenire de foștii proprietari, alături de un furtun cât toată curtea. De fiecare dată după ce ud fac un tur al curții, pe înserat parfumurile se simt demențial, mai ales cel al liliacului care tocmai a înflorit. Probabil este de vină entuziasmul primului an, dar mă uit la fiecare plantă în parte, vreau să știu parcă tot ce a răsărit, ce a crescut, ce a înflorit. E tare plăcut, sincer, iar după un sfert de ceas de stat de vorbă cu grădina intru în casă mult mai liniștită, de parcă toate grijile și problemele s-ar fi pierdut în iarbă. Este de-a dreptul inimaginabil, dar parcă pe zi ce trece mă atașez mai mult de curtea asta, ca de o ființă.

 

 Tema grădinii mele în acest moment este movul…

Cu mici excepții, firește 🙂

Azaleea s-a prins și a înflorit. Ar fi trebuit să iau una mov să păstrez tema…  

 Cine o să se delecteze cu smochine??  

 Primul boboc de trandafir

 Primul crin (cred)

Ultimele lalele

La început de primăvară v-am tot arătat un pomișor înflorit. Ei bine, este un corcoduș iar acum are fructe. Bănuiesc că nu-s doar eu cea care adoră corcodușele crude,nu? Aproape că am devastat pomul :))
 PS: și lui Azorel îi plac 😀  

 Într-un coț al curții am descoperit niște lăcrămioare. Grădina mea are multe colțuri ascunse.. Ce bine!  

 Iar în grădina de legume…  

Ridichi, salată (lăptucă, ca-s mai multe feluri)-cam rahitică, ruchetă (rucolă), ceapă și usturoi  

Cartofi (sunt două soiuri, cei mari sunt mai timpurii)  
Weekend fain să aveți! Bănuiesc că la voi se încălzește vremea, nu?   

Etichete: , , ,