…n-am citit mai deloc, mă chinui la o carte, Iubirile Croitoresei de Maria Duenas, de vreo două luni. Ați crede că nu-mi place și de aceea, însă din contră, mă captivează foarte tare cartea, cu cheful de lectură stau mai rău. Sper să reușesc să o termin cândva curând, nu de alta dar nici eu nu mă mai suport cu ea în mână. N-am avut stare de citit în ultima vreme, provocarea de 25 de cărți pentru anul acesta cred că se duce pe apa sâmbetei, doar câteva cărți până în prezent, și alea romane ușoare, unde e cheful de eseuri politice de altădată? 
  
în schimb a început să mă pasioneze istoria artei, să citesc despre curente, opere, artiști, perioade, stiluri. De unde până unde și eu mă intreb… 
  


N-am mai văzut un film de luni de zile, n-am avut chef, dar nici nu mi-a ieșit în cale ceva care să-mi atragă atenția. Am văzut câteva episoade din Outlander, dar momentan l-am pus pe pauză, prea multă violență pentru gustul meu, ajung la concluzia că la americanii ăștia fără cururi goale, sânge și sex nu se poate face un film. Păcat, povestea e bună.  

  
Mai tot timpul liber grădinăresc, de zici că am intrat în priză, când nu grădinăresc mă duc la magazin să mă uit după sau să cumpăr plante. Când nu fac nici una nici alta fie îmi fac planuri pentru grădină, desene, schițe, liste, sau mă documentez pe internet, pe site-uri de profil. Nu știu cât o să mă țină, dar momentan este preocuparea mea number one. Și știți ce? Mă bucur că este așa, îmi lipsea o astfel de activitate care să mă prindă de-a binelea.  
  
Mănânc salate în prostie, cred că aș mânca și în somn. În ultima vreme am făcut o obsesie pentru cea cu roșii, castraveți, brânză feta, ceapă și usturoi verde și mărar, pe care o savurez zilnic, fără să mă satur, dar și înainte mâncăm diverse soiuri de salate verzi în diverse combinații și amestecuri de începusem să cred că sunt ierbivora de-a binelea. 
  
În Touraine e foarte frig în continuare, dacă termometrul urcă la 15° e sărbătoare. E rece chiar și atunci când e soare și simt că mi-a intrat vremea asta în oase, chiar și acum, la început de mai, pornesc caloriferele seara. 

N-am prea mai ieșit pe nicăieri, probabil este de vină și vremea. Unde să te duci când afară-i frig și mohorât? N-am mai invitat oameni la noi, n-am mai onorat pe nimeni cu prezența. Ne-am petrecut weekendurile nefăcând nimic și vă mărturisesc că n-a fost rău deloc. Am o listă lungă cu locuri de văzut în regiune pentru anul acesta, tocmai de aceea… 
  
…tot aștept să vină vara și parcă nu mai vine… Aștept să fie cald și soare, să merg la piscină, să ieșim cu cortul la pescuit, să vizităm castele, să ne plimbăm prin orașe și sate, să particip la toate spectacolele și evenimentele din regiune notate în agendă pentru anul acesta. Să o aștept pe mama la Paris și să mâncăm o pizza în Cartierul Latin, să îl admir pe Monet la Orsay, să facem grătar în curte des și să savurez roșiile gustoase și castraveții productie proprie.  
  
Îmi organizez vacanța de vară și sunt nehotărâtă. Ce-mi doresc eu de fapt de la ea? Păi: să fie la malul Mediteranei și să pot ajunge la destinație cu mașina. Să găsesc o căsuță la un preț acceptabil, într-un camping simpatic care acceptă câini, așezat la malul mării, lângă o plajă ceva mai sălbatică și cu nisip, eventual cu un peisaj drăguț în jur. Nu vreau aglomerație, umbreluțe, fițe, terase zgomotoase, hoteluri multe și înalte, piscine, dar vreau plaje naturale, ape limpezi și turcoaz, locuri interesante de vizitat, taverne pescărești îndreptate spre mare cu mâncare savuroasă. Problema este că nu prea găsesc pe nicăieri prin zonă ceea ce caut, așa că parcă văd că și anul acesta mergem în Corsica. 

Și în final…
  
…nu mă pregătesc în niciun fel pentru Paște. Nu înroșesc ouă (n-am vopsea), nu fac curățenie generală, nu mănânc de fel carne de miel, nu merg la biserică, luni nu este o zi libera… practic weekendul ce tocmai începe va fi unul că restul. Și știți ce? Nu e rău deloc, dimpotrivă. Nu nu ne dăm de ceasul morții din cauza asta, nu ne plângem de depărtarea de țara și de dorul tradițiilor, putem supraviețui cu mâncare franțuzească, ba mai mult decât atât duminică vom merge la un castel. 
  
Însă vouă celor care sărbătoriți vă urez Sărbători Fericite alături de cei dragi vouă. Să auzim numai de bine. 
  

PS: Voi cu ce vă mai ocupați în ultima vreme? 

Una dintre distracțiile estivale de la noi din curte este admiratul baloanelor. A început deja sezonul, am văzut vreo două ridicându-se până acum. Pozele sunt de anul trecut, o să urmeze mai târziu seria 2016 :). 

Etichete: ,