Săptămâna trecută vremea a fost destul de prietenoasă pe la noi prin Touraine, răsfățându-ne cu temperaturi de până la 20°C. Așa că, dacă primăvara începuse să ne dea târcoale, ne-am apucat de treburi prin grădină, vă închipuiți probabil (sau nu!) de când tot pândeam momentul ăsta. Nu știu dacă în viitor voi mai fi tot atât de nerăbdătoare de schimbarea anotimpurilor, dar acum, că este primul an la curte, mă simt de parcă aș deborda de entuziasm. Așa că stau cu ochii pe grădină ca pe butelie, să nu-mi scape absolut nimic din ce se întâmplă acolo.
Nu știu dacă v-am povestit, dar curtea noastră are o suprafață de 1400. Asta am vrut, asta avem și sunt conștientă că o astfel de grădină nu o să fie chiar ușor de întreținut. Dar nici nu mă sperie, mai ales că este foarte bine gândită și împărțită, astfel că, dând la o parte aleile, construcțiile, bazinul, terasele, gardul viu și altele-cele, terenul efectiv se reduce aproape la o treime din total. Ca să nu mai zic că și din acesta o parte este iarbă. În fine, cum o fi om vedea în timp, important este că ne place ce avem, chiar dacă este un pic à  l’ancienne și nu vrem să schimbăm prea mult din amenajare, mai ales că eu sunt o fană declarată a stilului rustic. Cel mult o vom mai îmbunătăți în timp, tind să cred că gusturile foștilor proprietari n-au fost chiar rele.
Așa că ne-am apucat să mai facem una-alta, adică treabă prin curte. Cu puțin ajutor și sfaturi din partea unor cunoscuți, am tăiat trandafirii (și avem trandafiri, nu glumă!), am curățat de buruieni rondurile cu flori (narcisele deja au înflorit), am tăiat și curățat de uscături perii, vișinii, smochinul și „arborele cu brațe” și, cel mai important, am pregătit o parcelă de pământ pentru o mică grădină de legume și ierburi aromatice, pe care o vom semăna în curând. În rest, am greblat, am măturat mizeria, am periat bordurile, ba chiar am cumpărat masă și scaune pentru terasă, iar săptămâna trecută am luat primul prânz în curte.
Odată ce primăvara își intră cu adevărat în drepturi mă gândesc și la câteva jardiniere cu flori colorate, care să înveselească terasa și cel mai probabil o să purced la vopsirea bordurilor, eventual la o scurtă curățare a bazinului, care-mi este tare drag, chiar dacă anul acesta nu-l vom umple. Pentru viitor am mai multe idei, vreau să ne îmbogățim cu din ce în ce mai multe plante, poate și câțiva pomi și arbuști fructiferi, dar toate la timpul lor, vorba aia, sănătate să fie, că de restul ne-om ocupa noi.

Până
una-alta mă bucur de primăvara care se instalează ușor, dar sigur, pe malurile Loarei, din care vă ofer o fărâmă și vouă. 

 Din când în când, duminica ne survolează baloanele 🙂

Loara, vecina din spate. Nu văd fluviul chiar din curte, ne desparte totuși un dig 😀


O săptămână excelentă să aveți!

Etichete: , , ,