O zi caldă, o zi rece, una însorită, alta mohorâtă, cam așa arată vremea de decembrie la noi în Touraine. Probabil de aceea am și răcit. Nu prea e ea chiar de de iarnă, mai degrabă de toamnă târzie, schimbătoare și enervantă deopotrivă. Incă puțin și vin pe rând Crăciunul, apoi Revelionul și odată cu ele se încheie și acest an, 2015, care habar nu am când a trecut. N-a fost un an chiar rău, n-a fost nici foarte bun, să vedem ce va aduce 2016.


Fix cu un an în urmă dădeam Tours pe Amboise. De fapt pe 12 am semnat actele, ne-am mutat pe 13, dar cam tot aia este. A fost o schimbare într-adevăr, dar acum îmi dau seama că nu am perceput-o ca pe una enormă, am rămas tot aici în zonă, nu m-am mutat prea departe de locurile și persoanele cunoscute, ca atunci când, cu patru ani și jumate în urmă de exemplu, am schimbat țara. Nu-mi pare rău, desigur, pentru pasul făcut, a fost o decizie venită din inimă, cu greu m-aș mai vedea astăzi mutată înapoi, în micuțul apartament de bloc. Viața la curte are avantajele ei, precum spațiul mult mai mare de locuit, grădina și beneficiile ei, liniștea și independența, dar și câteva dezavantaje pe care le presupune în general o casă a ta, gen diverse lucrări, amenajări și reparații. In fine, nu o să intru în detalii, fiecare cu preferințele și prioritățile lui, noi sigur nu vom duce lipsă de preocupări pe termen îndelungat.

Pregătirile de Crăciun nu merg prea bine. N-am reușit să cumpăr nici măcar un cadou, noroc că anul acesta nu avem invitați, deci nu am prea multe de luat. Nu știu cum reușiți voi, dar mie nu mi-a ieșit niciodată să nu ajung la shopping cu toată gloata. N-am reușit nici să organizez excursia pe care ne-am propus-o între sărbători, dar mă gândesc că mai am ceva timp. In schimb am aruncat o privire prin orășelele mele și am constatat că Tours și Amboise sunt destul de simpatic decorate anul acesta. Târgul de Crăciun din Tours s-a deschis de ceva vreme, în general nu-i nimic nou față de anul trecut, doar securitatea ceva mai… exagerată. 
Pentru că nu știu dacă v-am povestit, dar de când cu atentatele de la Paris, suntem controlați cam peste tot pe unde mergem, treaba asta devenind o obișnuință. Nu doar noi, firește, toată lumea este verificată de un agent de pază (geantă, pungi, haină, etc) la intrările în centrele comerciale, inclusiv la târgul de Crăciun, la poștă și în alte instituții.  
 
Aici la Amboise în schimb lucrurile sunt ceva mai liniștite, târgul din tunelul castelului nici măcar nu s-a deschis, abia ce au montat luminițele și brăduții săptămâna trecută. Piața de Crăciun se va desfășura weekendul viitor, cel mai probabil o să dau și eu o fugă. Până atunci v-am pregătit mai jos câteva poze de la mine din oraș, făcute săptămâna aceasta, într-una din zile cu soare și cu lumină spendidă, fix pe placul meu.
 
 

 Weekend frumos să aveți! 
 Bradutii din centrul orasului

 Casuta lui Mos Craciun (cred) :p

 Ile d’Or, insula locuita din Amboise vazuta din centru

Kayac iarna, barrrr. In plus dadeau la pagaie impotriva curentului. Mie pe Loara mi se pare greu si invers.

Leonardo DaVinci privind spre castelul Amboise, in viziunea unui artist italian (parca). De ce este atat de… gol, n-am inteles nici eu 😀

 Castelul vazut de pe Ile d’Or

 Lumina de toamna in decembrie

 Portita spre Loara

 O perspectivă care îmi place foarte tare 🙂

Tot albumul Amboise 2015 îl puteți vedea AICI, pe g+

Etichete: , , ,