Primăvara aceasta a fost foarte generoasă cu noi, locuitorii din Touraine. Dacă în februarie au înflorit primii pomi, iar în martie deja magnolia îți muta nasul cu parfumul ei, acum la început de aprilie natura parcă a explodat de-a binelea și mult mai devreme decât în anii trecuți. E a treia primăvară pe care mi-o petrec aici (Pfff, cum trece timpul ăsta!) și parcă niciodată vremea caldă nu s-a instalat atât de repede. Am pus paltonul la naftalină de vreo lună, centrala termică este închisă și ea de ceva vreme, deci toate lucrurile merg spre bine. Cel puțin din punct de vedere al vremii, că la restul, Dumnezeu cu mila! Glumesc desigur! 


Eu cred că vremea are o foarte mare influiență asupra noastră. Sau cel puțin asupra mea are sigur, v-am mai spus. Când e cald și soare mă simt mai veselă, mai cu chef de viață, față de zilele mohorâte, în care n-aș vrea nici să mă ridic din pat. Cu toate acestea mă cam sperie puțin încălzirea asta bruscă; acum doi ani când s-a întâmplat ceva asemănător, am petrecut pe 14 iulie la cel mult 14 grade. Sper că anul acesta să nu se întâmple la fel, nu de altceva, dar se anunță o vară cu mulți kilometrii la bord, fie ei cu treabă, sau la plimbare. Încă nu este sigur, dar dacă totul merge conform planului, (și asta se întâmplă cam rar la noi!) pare a fi o vară interesantă.

Însă până la vară iaca vine Paștele și vine repede de tot, weekendul următor va fi deja aici, iar eu n-am nici un plan pentru asta. Adevărul este că aici nu prea simt sărbătorile pascale așa cu le simțeam în România. Nu știu dacă este de vina faptul că sunt într-o țară străină, unde e greu să sărbătorești când ceilalți nu o fac, sau poate că m-am depărtat eu ceva mai mult de divinitate, dar nici francezii nu prea au tradiții în ceea ce privește Paștele. De fapt ei nu prea au tradiții de nici o sărbătoare, decât cel mult obiceiuri împrumutate de la alții. Că or fi avut și le-au pierdut, că n-or fi avut niciodată ca noi, nu știu, cert este că, în afară de câteva ouă roșii, altceva eu n-o să fac. Poate doar să mă bucur în continuare de primăvară…

Apropo de asta, am ieșit mult din oraș primăvara asta, parcă mai mult decât de obicei, fie cu treabă, fie la plimbare, astfel că am putut observa mai îndeaproape natura de dincolo de oraș. Peisajele sunt de vis: curțile pline de iarbă, pomii înfloriți, arborii, arbuștii cu frunze proaspete… Cred că niciodată nu am realizat cu adevărat cât de uluitor este acest anotimp. Și culmea, exact anul ăsta am fotografiat cel mai puțin. Dar nu-i bai, uneori e plăcut să păstrăm anumite momente doar pentru noi. Apropo de asta, ați văzut The Secret Life of Walter Mitty? E tare, tare fain, vi-l recomand!

Vă las la final cu câteva poze făcute vinerea ce a trecut în parcul din cartierul meu, când mi-am luat păturică de acasă și am mers cu sotu’ și Azorel de-am stat întinși pe iarbă. A fost perfect. 

Să aveți o săptămână execelenta și spor la pregătirile pentru Paște! 


Etichete: , ,