Una dintre cele mai plăcute ieșiri pentru adulții cu copii pe perioada verii la noi în Touraine este cea la Lulu Parc & Guinguette de Rochecorbon. Lulu Parc este un parc foarte drăguț de atracții și distracții pentru copii, în timp ce Guinguette de Rochecorbon este un restaurant rustic foarte fain, așezat pe malul Loarei. Situate unul lângă altul, între Tours și Amboise, la Rochecorbon, la Lulu Parc & Guinguette de Rochecorbon distracția este garantată pentru copii, care nu se mai dau duși din parc, dar și pentru adulți, masa la această „guinguette” fiind o plăcere nu doar pentru bucatele servite, dar mai ales pentru decor și atmosferă. Iar acum că v-am spus, să va povestesc mai pe larg și despre Lulu Parc, căci despre restaurantele „guinguette”, inclusiv cel de la Rochecorbon, preferatul meu, v-am povestit data trecută. Însă mai înainte vreau să vă zic despre cum s-au schimbat plimbările noastre prin Touraine de când cu copiii… 
  

 

 

M-am apucat timid de Valea Loarei când am venit aici în 2011, cu câte un castel mai cunoscut, vreun festival, sau vreo plimbare prin oraș, însă m-am dumirit repede, am prins gustul imediat și am am avansat cu viteză, ajungând prin 2013-2014 să răscolesc Valea Loarei prin cele mai necunoscute cotloane, întorcând-o pe toate părțile. Plecam cu mașina din Tours indiferent de zi sau de oră, uneori fără plan, unde vedeam cu ochii, căci trebuia să găsim noi ceva. Vizitam cu nesaț tot ce ne ieșea în cale, știți voi cei care mă citiți mai demult, martor îmi este blogul: castele mai mari sau mai mici, orașe, sate tradiționale sau cătune de care n-a auzit nimeni. Mergeam la târguri, festivaluri, spectacole și concerte, prin grădini sau pe coclauri. Beam vin în vie sau cocteiluri în oraș, fotografiam câmpuri cu porumb și dădeam la pagaie în canoe pe Loara. Bucate, vinuri, patrimoniu, povești, oameni, tradiții, obiceiuri, toate la un loc sau luate separat mi-au revelat în acei ani de început ani o Vale Loarei pe care nici un turist obișnuit nu are șansa să o cunoască vreodată și nici un localnic născut aici să o aprecieze la adevărata ei valoare.
Încă ador Valea Loarei și mai am o mulțime de locuri de văzut, dar de când cu copiii am încetinit ritmul. Nu știu dacă temporar sau definitiv, nu știu dacă voi reveni vreodată la aceeași curiozitate, perseverență, ori la același ritm accelerat, însă știu că dorința este tot acolo, doar că într-o stare mai latentă pe timp nelimitat. Ieșirile cu copii mici sunt foarte diferite, atât ca organizare, căci adesea parcă ai organiza o vacanță întreagă nu o simplă plimbare, dar și ca trăire a momentului. În primul rând locul unde mergi trebuie să conțină și ceva de văzut/făcut/jucat pentru copii, de preferat să fie și alți copii, altfel se vor plictisi, firește. Am încercat iarna trecută să revizitam castelul Blois. Eșec total, noroc că îl vizitasem pe-ndelete cu câțiva ani în urmă. Apoi, orice ieșire cu copiii necesită pregătiri atent făcute cu o seară înainte: haine (de purtat și de schimb, căci copiii se murdăresc/se udă/vomită), ceva gustări, apă, bavete, scutece, cărucior, port-bebe, e clar nu poți pleca doar cu poșeta. Și nu în ultimul rând, trebuie să ne înarmăm cu răbdare și calm și să ne mai gândim și unde si ce mâncăm la prânz, practic trebuie găsit un loc de vizitat cu mâncare, ceva bun și pe placul copiilor. Așa că vă dați seama și singuri, s-a zis cu hoinaritul pe coclauri. Însă Lulu Parc & Guinguette de Rochecorbon sunt numai bune. Să vă spun si de ce…

Lulu Parc este un parc de distracție și aventură pentru copiii cu vârste de la 1 an, dar și pentru adulți dornici de copilăreală, situat la 5 minute de Tours, la Rochecorbon și întins pe o suprafață de 3 ha. Erikăi îi place la nebunie, așa că în ultimii doi ani am mers de mai multe ori pe vară pentru a-i face pe plac. Acum și Daria vine din urmă și se amuză foarte tare. Căci parcul propune o mulțime de atracții: jocuri acvatice cu tobogane și alte minuni, trenuleț, mașinuțe electrice, karting, trambuline, parcursuri tematice, leagăne, balansoare, mini-fermă etc, o încântare pentru cei mici, cu greu îi mai scoți de acolo. Căci deși fetele au leagăne, tobogane, chiar și trambulină în curte, parcă tot la Lulu Parc este mai bine, cu siguranță pentru că acolo sunt mulți alți copii cu care se joacă și se amuză împreună.

 

 

exista si o mini-ferma cu magari, capre, gaini, etc 
Parcul este umbrit și răcoros, astfel că cei mici pot profita în voie chiar și când afară este foarte cald. Pentru securitatea copiilor, atracțiile sunt catalogate pe vârste, un panou vizibil cu vârsta indicată fiind afișat în fața fiecărui joc. Există jocuri accesibile și părinților, trambuline unde se poate sări împreună cu copiii, sau trenuleț electric. Parcul este deschis doar pe perioada verii, iar tariful este 8€ de copil și 5€ de acompaniator. Noi ne-am simțit cu toții de minune. Abia am așteptat ca lucrurile să se mai așeze cu pandemia să putem merge din nou. Parcurile s-au redeschis mai târziu anul acesta, am fost deja de două ori și ne-am programat o ultimă vizită chiar weekendul viitor.

 

 

 

Imediat lângă parc, poartă în poartă, este restaurantul Guinguette de Rochecorbon despre care v-am povestit rândul trecut. Guinguette de Rochecorbon este un restaurant foarte simpatic, iar cadrul natural în care este așezat este magnific. Mare, cu multe mese, nu înghesuit nici aglomerat, cu piste de dans, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, chiar și o pistă de bicicletă ce trece prin apropiere, serate tematice, concerte, restaurantul își seduce clienții mai ales prin panorama asupra Loarei. Este fără îndoială unul dintre restaurantele mele preferate din Touraine.
În concluzie, una dintre cele mai drăguțe ieșiri cu copiii vara în Touraine este garantat la Rochecorbon, pentru ca la Lulu Parc & Guinguette se pot împăca și capra și varza: copiii pot profita în voie la Lulu Parc, după care și adulții se pot bucura de o masă bună și o bere rece la Guinguette.

 

Vrei să primești ultimele articole pe e-mail? Abonează-te aici! Introdu adresa ta de e-mail în căsuța de mai jos.

Delivered by FeedBurner

Etichete: , , , , , , ,