În sfârșit revin pe blog cu un articol live, ultimele trei fiind scrise cu ceva timp în urmă și programate spre publicare astfel încât să nu se aștearnă prea mult praf pe blog cât timp fusei plecată în vacanță. După cum probabil cei dintre voi care mă urmăriți pe facebook știți (iar dacă nu mă urmăriți încă vă invit AICI să o faceți!), tocmai ce m-am întors acasă după două săptămâni petrecute la mare, la soare, în Corsica. Nu prea mă descurc când plec pe undeva să scriu pe ipad, laptop nu mai am, iar pe telefon nici nu se pune problema, și-apoi prefer mai degrabă să mă bucur de locurile vizitate decât să stau cu ochii în monitor, și-așa vacanțele trec repede. Or să vină ele și impresiile de călătorie, dar cel mai probabil vor mai dura un pic, numai sortarea și editarea pozelor cred că îmi vor lua o veșnicie.  

Însă trista întoarcere acasă a fost de data asta înveselită de micuța noastră grădină. De cum am tras mașina în fața porții m-a lovit un miros îmbietor, abia când am făcut turul curții (imediat cum am ajuns, la 4 dimineața!) am realizat că cei 40 de arbuști de trandafir au înflorit generos. A doua zi, duminică, cred că am stat numai printre ei. I-am mirosit pe fiecare în parte, i-am admirat, i-am udat, i-am bibilt, nici nu-mi mai venea să intru la culcare, parcă-aș fi scos patul în curte. Nu sunt soiuri dintre cele fițoase cum am văzut c-au apărut acum, ci mai degrabă soiuri rustice, plantate cu ceva timp în urmă judecând după grosimea butucului. Dar îmi sunt dragi de nu mai pot! Oare numai mie trandafirul mi se pare cea mai nobilă și elegantă floare? 

Și că veni vorba de trandafiri, pe Valea Loarei există satul Chédigny, singurul sat din Franța clasat drept „grădină remarcabilă”. Primarul său, în loc să fure din banii publici, a transformat străzile, amenajând trotuarele în zone cu flori. La Chedigny există astăzi 800 de arbuști de trandafir, dintre care 250 soiuri și peste 2000 de alte plante. Anul acesta între 30-31 mai se va ține Festivalul Trandafirilor, ajuns anul acesta la 10-a ediție, un eveniment cred eu deosebit, menit să sensibilizeze publicul în sensul cunoașterii și respectării naturii înconjurătoare. Vor fi prezenți se pare 80 de expozanți, grădinari, pepinieri, artizani, asociații. Anul trecut l-am ratat, anul ăsta am de gând să fiu acolo. 

Click pe prima poză și scroll/săgeată dreapta până la ultima
 să le vedeți în format original! 

PS: Următorul articol va fi despre Corsica. Promit!   
Etichete: , ,