O cină savuroasă și ușor de preparat, un ceai parfumat și un film relaxant. Cam asta ar fi rețeta unei seri reconfortante în opinia mea. Îmi plac filmele, nu mai este nici un secret. N-am un gen preferat, depinde de subiect, de distribuție, de filmul în sine. Mă uit deopotrivă la drame și la fantasy, la filme romantice și la sf-uri. Cu toate astea, sunt seri ce urmează unor zile stresante, când n-am nici un chef să mă concentrez la ceva complicat, seri în care prefer ceva lejer, care să mă binedispună, un film cu actori buni și frumoși, cu replici amuzante și, dacă se poate, cu peisaje de vis. Am strâns câteva astfel de filme și deși despre niciunul dintre ele n-aș putea spune că se situează în top 10 filme preferate, pe fiecare în parte l-am văzut de nenumărate ori, întotdeauna cu același efect recreativ. Eu le zic „filme pentru relaxare” și vi le recomand și vouă, pentru destindere și amuzament. 


Încep cu A good year, un film despre care n-aș mai ști să spun numărul de vizionări, dar la care m-aș uita cu drag și mâine. Are toate ingredintele filmului de relaxare perfect: 2 actori buni și frumoși, pe Russell Crowe, alături de Marion Cotillard, un scenariu plăcut și amuzant, toate pe fundalul unor peisaje superbe. Nu-i o capodoperă cinematografică, nici nu-ți trezește cine știe ce senzații profunde, dar sigur îți va smulge câteva zâmbete, îți va transmite o stare de bine și garantat după ce îl vei închide îți vei dori să mergi într-o zi, cât mai curând posibil, în Provence.

Bridget Jones’s Diary este comedia mea romantică preferată, una dintre cele mai reușite după mine. Îmi place Renée Zellweger și nu cred că altă actriță s-ar fi potrivit mai bine rolului, lângă de fermecătorul Colin Firth și șarmantul Hugh Grant, alături de care formează cel mai simpatic triunghi amoros. Sigur o să vă amuze la maxim! 

Ghosts of Girlfriends Past– o fi luat Matthew McConaughey Oscarul pe bună dreptate anul ăsta, dar va mai dura ceva până mintea mea se va acomoda cu el în roluri serioase. În filmul de față interpretează rolul uni fotograf celebru cu o reputație de băiat rău, care seduce femeile și apoi le părăsește, ajungând la final să se îndrăgostească lulea. Filmul nu este o comedie extraordinară, este destul de previzibil, respectând același tipar clasic, dar destul de plăcut de urmărit. 

Just Go With It  nu-i nici el un mare film, dar este foarte comic, iar Adam Sandler și Jennifer Aniston fac o echipă teribilă. Chiar și așa, un pic tras de păr cum este, m-a făcut să râd de fiecare dată, ca să nu mai zic de peisajele frumoase din Hawaii… 
Sense and Sensibility– deși nu mă relaxează poveștile prea siropoase, ci mai degrabă mă plictisesc, acesta este un film tare drăguț. Cu un ușor iz de telenovelă, ca toate poveștile lui Jane Austen, Sense and Sensibility e romanța clasică: Anglia în perioada victoriană, două surori sărace, care depășesc multe obstacole pentru găsirea iubirii adevărate. O ecranizare bună, o distribuție de excepție, o poveste emoționantă. 
Și că veni vorba de perioada victoriană, The Young Victoria  este un film care mi-a plăcut foarte tare și pe care l-aș revedea cu plăcere oricând. Mișcător, plin de iubire, filmul aduce în prim plan tinerețea reginei Victoria a Angliei, interpretată aici de Emily Blunt și frumoasa poveste de dragoste dintre ea și Prințul Albert, soțul sau. Decorul este superb și costumele la fel; o lecție de istorie și de viață foarte frumoasă.


The Ugly Truth este un film răcoritor, previzibil, amuzant, romantic, cu doi actori simpatici foc, Katherine Heigl și Gerard Butler, într-un raboi al sexelor. Îl găsesc reconfortant de fiecare dată.
   
What Happens în Vegas– filmul despre un el și o ea care se trezesc într-o dimineață mahmuri și căsătoriți după o noapte de destrăbălare în Vegas. Nimic special până ce el să câștiga marele pot de 3 milioane de dolari la cazino. Un film plin de haz, relaxare și amuzament garantat.
   
The Devil wears Prada– lumea amețitoare a modei newyork-eze, simpatica Anne Hathaway în rolul unei jurnaliste șleampete la început, dar foarte trendy pe parcurs și geniala Meryl Streep în rolul șefei dure. O combinație drăguță între dramă și comedie.
   


Închei cu The Holiday, care nu este un film  făcut să te marcheze, însă este destul optimist, distractiv și amuzant. Spune povestea a două femei- interpretate de Cameron Diaz și Kate Winsle, dezamăgite de viața lor și care decid să facă schimb de case de sărbători. Habar n-aveau că în urma acestei aventuri urmau să-și întâlnească marea dragoste.

…Și ar mai fi și altele, dar mă opresc aici. 

Voi cu ce filme vă relaxați după o zi obositoare?

Ți-a plăcut? Fii la curent cu toate noutățile de pe Blogul Larisei. Abonează-te! 


 
Etichete: