Frig domn’le pe aici pe la noi! O primăvară atât de mizerabilă și rece ca asta nu cred să fi avut până acum. E drept că a început să se încălzească de vreo săptămână, dar nu suficient cât să simți că e primăvară de-a binelea. Tocmai de aceea și natura e parcă în stand-by, copacii înfrunzesc în reluare, florile scot o petală pe săptămână, iar răsadurile mele din sere am vaga impresie că nu evoluează deloc. În fiecare zi dau câte o tură prin gadină să văd ce a mai apărut și de fiecare dată mă întorc ușor dezamăgită, natura încă dormitează silențios.

Tot silențioasă mi se pare și blogosfera în ultima vreme. Parcă nimeni nu mai mișcă nimic, cheful de scris ocolește parcă pe majoritatea. Pe majoritatea oamenilor frumoși firește, că restul au întotdeauna ceva de zis. Nu știu dacă este o stare generală, gen sfârșitul blogurilor pe internet, sau doar o comunitate plictisită cea în care mă învârt eu, dar se întâmplă cam frecvent în ultima vreme să-mi fie cam gol readerul. Ce păcat!

Eh, până una-alta să mă laud puțin cu perii mei înfloriți. Din păcate în prezent n-am foarte mulți pomi fructiferi în curte, doar un rând de peri cam amărâți, întinsi pe sârmă, un smochin bătrân, din care sper să mă înfrupt eu anul ăsta nu graurii, un vișin și niște aluni. Cum alunii și smochinul nu înfloresc, n-am decât să admir perii și vișinul, care nici ei nu reprezintă chiar o splendoare când sunt în floare, dar e bine și așa decât nimic. Corcodușul de anul trecut nu mai există, nici nu știu pentru ce îmi pare mai rău, pentru florile lui parfumate sau pentru corcodușele pe care le savuram crude :p.

Cât despre lalele, ei bine îmi plac la nebunie! Dar ce flori nu-mi plac pană la urmă? Îmi plac pentru că sunt simple, vesele, colorate, gingașe, unele dintre cele mai populare flori și printre primele vestitoare ale primăverii. În grădină sunt ușor de cultivat și întreținut, sunt perene, rezistente și dau adesea un rezultat remarcabil. Ca să nu mai vorbim despre varietatea lor, o multitudine de soiuri în nuanțe și forme deosebite. Din păcate eu nu prea stau bine în grădină nici la capitolul lalele. N-am găsit multe nici când m-am mutat aici, n-am nici acum, recunosc nu m-am obosit prea tare să plantez astă-toamnă. Am cumpărat vreo trei pungi de bulbi în culori diferite (portocaliu, alb-mov și mov, chiar dacă ofertă era mult mai variată în magazin. În curte aveam deja dintre cele roșii, galbene și diverse combinații între cele două, astfel că la momentul respectiv am considerat că-ar fi suficiente. Desigur că nu sunt suficiente, lalelele sunt faine în covor, multe la grămadă, nu răsfirate pe te miri unde. Asta este, anul viitor o să știu mai bine.
Voi cu ce vă mai lăudați?

Toate pozele din grădina mea le găsiți AICI 

Etichete: , , , ,