Nu știu când a trecut luna august. Parcă ieri mă plimbam cu mama prin Paris și iată că ieri am condus-o la aeroport :(. De fapt ce vorbesc eu aici, mă tot întreb când a trecut vara asta, tot parcă ieri mergeam să văd tradafirii la Chedigny și era 31 mai. Mă știți, îmi place toamna, însă nu pot să nu fiu un pic melancolică când se termină anotimpul cald, mai ales că lunile ce vin presupun pentru mine ceva mai multe…hm, să zicem provocări.
 
A fost o vară frumoasă, chiar dacă nu am plecat nicăieri prea departe de casa. N-a fost bai, am avut o mulțime de activități faine aici regiune, plimbări, spectacole, ieșiri în oraș, piscină, bicicletă, întâlniri cu prietenii, mai ales că vremea a fost foarte prietenoasă cu noi, locuitorii din Touraine. Ne-am bucurat de grădină, fiindcă după cum știți a fost primul nostru an la curte, de lenevit pe terasă până noaptea târziu, dar mai ales ne-am desfătat săptămânal aproape de fripturi apetisante la grătar.
 
Sper că și voi ați avut o vară frumoasă, că v-ați bronzat, că ați petrecut mai mult timp în natură, că v-ați relaxat și v-ați întors pe la lucru cu forțe proaspete. Sau poate că urmează să plecați acum, la sfârșit de vară, pentru că -nu-i așa?- și luna septembrie este una bună de c
ălătorii ;). Mai multe nu prea am ce să vă spun deocamdată, dar vă las cu câteva poze „capturate” zilele trecute prin Amboise.

Biserica Saint Florentin, construită la cererea regelui Louis al XI-lea că biserică a castelului Amboise, în 1484. 

Perspectiva mea preferată spre castelul Amboise este de pe rue de la Concorde. Mi se pare mai impunător văzut de jos în sus.

 Diverse pasaje secrete 🙂

 Rue Nationale & Tour de l’Horloge 

 Rampa de intrare în castel mărginită cu terase și magazine de suvenire. În spate capela Saint Hubert unde este înmormântat Leonardo DaVinci

 Place Michel Debré-la „piciorul” castelului

Actorii-membrii asociației ARA (Animation Renaissance Amboise) promovand spectacolul „A la cour du roy”, pe care l-am văzut și eu vara asta – pe jumătate, că apoi a început ploaia :)), dar pe care nu mai am cum să vi-l recomand întrucât anul acesta a fost ultima reprezentație. Mai multe despre ARA v-am povestit aici.

Marché à la Belle Etoile-piața nocturnă din Amboise, ce s-a desfășurat în iulie-august, marțea, între 18h00 și miezul nopții.

 Rue Nationale care duce la…

 Biserica Saint-Denis, unde am fotografiat cateva vitralii interesante 🙂

 Vedere spre Amboise de pe treptele bisericii Saint-Denis

 Biserica Saint-Denis

Biserica Saint-Denis
 
 Una dintre plimbările mele preferate prin Amboise, cu vedere asupra acoperișurilor :). Detalii AICI.

 place Richelieu

 Place Michel Debré

 Apus de soare peste Loara (foarte secată vara asta)

 Imagini surprinse de pe pod, în lumina caldă a apusului

Cartierul situat pe Ile d’Or, insula locuită de pe Loara 🙂

 pe Ile d’Or
Etichete: , , , , ,