Francezii sunt de-a dreptul obsedați de cumpărăturile pentru bebeluș, încă dinainte ca acesta să vină pe lume. Nici nu ai rămas bine însărcinată că toți te întreabă dacă ai făcut LISTA, liste de naissance și dacă ai început să cumperi lucruri. Firește că am căzut și eu în plasa lor și mai ales în cea a marketingului magazinelor de puericultură. Am cumpărat destul de multe lucruri pentru Erika, unele mi-au fost de folos, altele mai puțin, uneori mi-a părut rău că am aruncat banii, de alteori am fost mândră de ce am ales, dar până nu te lovești singur nu îți dai seama de consecințe. Și fiind primul copil, unul dorit și așteptat, nu am stat să cântăresc foarte mult, recunosc. De exemplu camera. 

  

Cred că văzusem prea multe filme americane, altfel nu prea pot să-mi explic de ce i-am pregătit Erikăi o cameră așa devreme. Deși tind să cred că tot francezii ăștia m-au influentat, la ei bébé doarme singurel de când ajunge acasă de la maternitate, e un sacrilegiu să fie pus cu părinții  în cameră, de neconceput așa ceva. Ce l-am mai mustrat pe al meu soț să-o termine mai repede, mi-era frică că nasc iar camera nu gata. N-a uitat, încă își aduce aminte de fiecare dată când o vede total nefolosită și pe noi toți înghesuiți în dormitorul mare. Noroc că e mare! Pentru că am încercat, n-a mers, m-am stresat, m-am dat peste cap și n-am reușit, așa că am abandonat, iar acum Erika doarme bine-mersi cu noi în pat. Sau mai degrabă ea în pat și noi pe unde apucăm, pe margine, pe jos, pe noptiere. Săracul Azorel numai el știe de câte ori a fost azvârlit. 

 

Așa că patul cu bare este nefolosit, Erika nu a dormit nici măcar o noapte legată în el. Desigur, nu aveam de unde să știu înainte. Sper să doarmă cândva până rămâne mic că altfel chiar l-am luat degeaba. Și ce mai m-am chinuit să-l aleg! Ca să nu vă mai zic că după două luni jumate aproape în care n-am reușit să o dau la întors cu pătuțul cu bare și cu camera separată, am cumpărat un pat co-sleeping, adică din ăla care se lipește de patul părinților, gândindu-mă că poate merge așa. Am ales Chicco Next 2 Me, nu îi fac reclamă, dar foarte bun și drăguț. E doar un pic cam scump ținând cont de faptul că merge cam până la 6-7 luni. Nici în el nu prea a dormit Erika, decât foarte puțin. O adormeam în brațe și să dea naiba, zici că avea senzori, cum o puneam acolo se trezea. Așa că cu tot cu cele două paturi mișto cumpărate, cea mai bună a fost burta mea pe care a dormit fără probleme până la 8 luni.  

Asteptari vs. realitate 

 

Tot pentru cameră am ales și o minunată comodă pentru schimbat, cum e moda pe-aici. Am luat două chiar 😂 . Una mai simplă pentru la baie, una mai fancy pentru dormitor. Da, ăla rămas nefolosit! Comoda de la baie am folosit-o foarte puțin, modelul nu era foarte stabil și mi-a fost cam teamă. Ikea, ce poți să ceri?! Pe cea din camera ei în schimb am folosit-o pentru schimbat până pe la 7 luni, după care am optat exclusiv pentru un modelul home-made, executat cu măiestrie de Andrei, montat la baie, mult mai practic și cu acces direct la apa de la robinet. Nu e rea nici cea cumpărată, mai ales că am ales un model a cărui placă de schimbat se strânge, iar acum folosește doar ca o simplă comodă pentru hăinuțe. Mi se pare foarte practic aranjatul hainelor pentru bebe în sertare decât în rafturile unui șifonier.  

 

Am luat și niște saci de dormit pentru bebe, la francezi fiind foarte la modă aceste gigoteuses, ești o mamă inconștientă dacă culci bébé-ul învelit cu păturică. Am luat și eu mai multe modele. Degeaba. Cum nu a dormit singură în pătuț nu prea am folosit nici sacii. Veioza cu proiecții este o altă fiță, nu prea a interesat-o deși am ales un model fain cu muzică. Baby-phone-ul a reprezentat și el o căruță de bani aruncați pe fereastră pentru noi. Cât despre celebrul carusel, a fost cea mai de prisos cumpărătură. Nici nu l-a observat. Iar când a făcut-o într-un final, a tras de el și l-a rupt. 

  



Copiii sunt tare diferiți, nu-i așa? 
Etichete: , ,